Antena Căutare

Obiectul din mâna pescarului valorează milioane de dolari, dar când afli ce este, de fapt, e posibil să nu vrei să te apropii

Un pescar din Thailanda a găsit o piatră ciudată în timpul explorărilor sale, care valorează milioane de dolari. Mulți nu și-ar fi dat seama despre ce este vorba, dacă nu ar fi avut experiență. Acum, bărbatul este milionar în toată regula, iar când vorbește cu oamenii și le spune ce ține în mână, aceștia se feresc.

Obiectul din mâna pescarului valorează milioane de dolari, dar când afli ce este, de fapt, e posibil să nu vrei să te apropii Galerie
Un pescar din Thailanda a găsit o piatră ciudată în timpul explorărilor sale, care valorează milioane de dolari. Mulți nu și-ar fi dat seama despre ce este vorba, dacă nu ar fi avut experiență. | Profimedia

Pescarul a găsit excremente de balenă, care valorează milioane de dolari. Acesta a găsit în timpul expedițiilor sale o bucată uriașă de chihlimbar de 3,4 kg în Trat, Thailanda, pe 22 iunie 2022 și se poate declara deja bogat.

Astfel, pescarul poate da la schimb chihlimbarul în urma unor sume uriașe de bani.

Chihlimbarul este de fapt o bucată fosilizată de excremente de balena

Chihlimbarul este de fapt o bucată fosilizată de excremente de balena și este considerat un obiect foarte valoros, folosit ca piatră prețioasă și folosit în extracte pentru parfumurile de lux.

Arată ca o piatră, dar este, de fapt, un bulgăre întărit de excremente de balenă. Se găsește greu şi, drept urmare, costă mult. Cuvantul chihlimbar provine din Franceză veche „ambre gris” sau „gri chihlimbar".

Se pare că ambergrisul, adică chihlimbarul este eliberat în apele oceanului şi pluteşte acolo timp de câteva decenii bune. În tot acel timp, se transformă dintr-o substanţă lipicioasă într-una tare, la mare căutare pentru parfumierii de lux. Calitatea incontestabilă a ambergrisului este că face ca alte arome să persiste mai mult. E un fel de fixativ al celorlalte arome, dar, în acelaşi timp, conferă un miros aparte parfumului care-l conţine.

Citește și: Femeia care a născut primul copil cu regretatul ei soț la 14 luni de la moartea acestuia. Cum e posibil

De ce este scump chihlimbarul?

Ambergris durează ani să se formeze. Excrementele de balenă sunt foarte greu de găsit și se formează la fel de greu. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că doar 1% din balene produc această substanţă. În plus, în SUA, vânzarea, cumpărarea şi chiar colectarea ambergrisului/chihlimbarului este ilegală.

Balenele sunt o specie pe cale de dispariţie pe plan internaţional şi necesită protecţie majoră din partea omului. Înainte de-a începe vânătoarea balenelor, erau în jur de un milion de astfel de exemplare, iar acum a rămas doar o cincime din acel număr.

Citește și: O femeie a descoperit prin scurgerea de la chiuvetă o „creatură ciudată”. Ce era, de fapt, animăluțul misterios

Ambergris este format dintr-o secreție de canal biliar și poate fi găsit plutind pe mare sau spălat pe litoral. Substanța este produsă de tractul gastro-intestinal al balenei pentru a ușura trecerea obiectelor dure și ascuțite pe care ar fi putut să le mănânce, potrivit wikicro.icu.

Ambergris este transmis ca materie fecală. Se speculează că o masă de chihlimbar prea mare pentru a fi trecută prin intestine este expulzată prin gură.

Parfumul său a fost în general descris ca o versiune mult mai bogată și mai fină a izopropanol fără duritatea ei usturătoare.

Ea e ”femeia zombie”, care atrage privirile tuturor când iese pe stradă. Cum arată când renunță la acest look... Test pentru mințile de geniu. Identifică rezervorul de apă care se va umple primul. Rezolvă acest test în 20 de secunde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x