Antena Căutare

Observator special: La revedere, idei preconcepute despre animale! Cateii, pisicile si soriceii pot fi cei mai buni prieteni

Avem tot felul de idei preconcepute in ceea ce priveste comportamentul animalelor! Pentru noi, e mai presus de orice dubiu ca treaba unui caine este sa alerge toata ziua dupa pisici, iar indatorirea unei pisici este sa vaneze rozatoare. De asemenea, felinele sunt dusmanii naturali ai pasarilor, pe care le urmaresc cu o indarjire demna de o cauza mai buna.

Un caine mare si trei pisici mici. Cum ar trebui sa se comporte? Daca avem de-a face cu un caine calm, acesta ar trebui sa stea la locul lui si sa ignore micile feline cu o superioritate regala. Daca ar fi vorba despre un caine nervos, nimic nu le-ar mai scapa pe pisicute. Nu este cazul unui Golden Retriever, care pare a-si descoperit menirea in viata: sa fie babysitter pentru pisoi. Desigur, ca orice dadaca responsabila, nu-i lasa pe cei mici sa se indeparteze, iar cand dorm, ii vegheaza pe tot parcursul siestei. Ce se intampla, insa, daca un pisoi decide sa-si schimbe pozitia? Nicio problema. Poate sa-i treaca peste bot, sa i se aseze pe ochi, atat timp cat nu-i trezeste pe fratii sai, totul este in regula.

O alta prietenie ciudata s-a legat intre un pisoi fara sange nobil si un sobolan. Exact. Un sobolan care nu are nimic simpatic in el. Ba chiar te-ar face sa urli si sa sari pe masa daca ti-ar aparea in fata. Pisica noastra il considera, insa, a fi fermecator. Il iubeste atat de mult, incat nu are nicio problema sa-i permita sa-i bea laptele. Doar ca sobolanul e tot sobolan si nu e dispus sa imparta. Asa ca se straduieste sa obtina castronul doar pentru el. Ce face pisica in acest timp? Se straduieste sa-si recupereze pranzul. Cam fara succes.

Alti pisoi au gene de pasionati de moda! Tocmai de aceea, si-a ales prietenul cel mai bun in functie de penaj. Cum s-ar putea imprieteni o pisica alba cu un papagal verde sau rosu, spre exemplu?! Deci papagalul trebuie sa fie alb ca laptele si sa aiba inima de leu. Adica sa nu aiba nici cea mai mica tresarire in momentul in care pisica isi intinde labele spre el, cu ghearele putin scoase. Pana in final, sunt prieteni, asa ca nu are motiv de panica.

Totusi, nu intotdeauna dusmanii naturali isi respecta rolurile. Pana in final, cine a spus ca pisica trebuie, obligatoriu, sa fugareasca un cocos? Daca psarea are personalitate, situatia poate sta exact pe dos. Dar care e problema cocosului? Pur si simplu, e gelos. Tocmai de aceea, incearca din toate puterile sa tina pisoiul familiei cat mai departe de… familie.

sursa foto: dipity.com

Observator Special: Un pensionar a ajuns vedeta, dupa ce s-a luptat cu un rechin!... Observator Special: Cat de aproape sunt cercetatorii britanici de inventarea unei pelerine a invizibilitatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x