Antena Căutare

Oglindă, oglinjoară, ghicim şi fără tine! Ea este cea mai frumoasă "primăriţă" din România! La 31 de ani, va transforma Petrişul în rai!

„Foaie verde lămâiță, Irina e primăriță!” De data asta, expresia populară are şi un dram de adevăr. De o săptămână, comuna Petriş din Arad are "cea mai frumoasă primăriţă" din România, o tânără de 31 de ani care s-a aclimatizat total bănăţenilor.

„Foaie verde lămâiță, Irina e primăriță!” De data asta, expresia populară are şi un dram de adevăr. De o săptămână, comuna Petriş din Arad are "cea mai frumoasă primăriţă" din România, o tânără de 31 de ani care s-a aclimatizat total bănăţenilor.

O carieră la o televiziune muzicală lăsată pentru şi din dragoste

Irina Onescu, noul primar al comunei Petriș, este o blondă cu ochii albaştri, îndrăgostită de muzică şi care, dacă ar fi să ne luăm după ceea ce spune, o bănuim că are un suflet frumos.

“În comunitățile mici, oamenii aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”, spune ea, după ce a câștigat alegerile la limită. Doar trei voturi a avut în plus față de principalul concurent, Petru Gherman. A obținut 207 voturi, iar Gherman a avut 204. Trei voturi i-au schimbat viaţa şi deja şi-a amenajat biroul în primăria comunei de numai 500 de locuitori.

De fapt, schimbarea a început după ce s-a decis să nu mai lucreze pentru o emisiune muzicală, să se mărite şi să lase vacarmul Capitalei pentru... căsuţa pe care părinţii ei o cumpăraseră în Petriş. Acolo şi-a petrecevut vacanţele de vară şi s-a îndrăgostit de "Medeleniul" în care timpul avea toată răbdarea din lume cu oamenii. Tot acolo, şi-a cunoscut şi soţul, cel care a încurajat-o să vrea "imposibilul".

Amintiri din copilărie din Petriş

Irina a ajuns pentru prima dată pe Valea Mureșului la numai doi anişori. Părinții, de profesie geologi, veneau în delegații, dar s-au îndrăgostit de zonă. Acum 25 de ani, şi-au cumpărat în localitatea arădeană o căsuţă. În 2011, Irina s-a decis să se stabilească definitiv în satul arădean. Nu a mai cochetat cu televiziunea, ci şi-a continuat afacerile de aici, devenind organizator de evenimente, în special festivaluri de muzică. A pus bazele proiectului „Route68 Summerfest”, un festival care s-a desfășurat în județul Hunedoara în perioada 2011-2014.

Pentru că vrea să promoveze satul care a adoptat-o, din 2014 organizează anual un maraton de ciclism.

A crescut în Bucureşti şi a absolvit Jurnalismul

Irina Onescu s-a născut și a crescut în București, unde a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, iar ulterior a urmat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. E pasionată de călătorii şi a văuzut zeci de locuri din ţară şi din străinătate.

Noul primar: „E rândul oamenilor să își schimbe năravul și să pună osul la treabă!"

Irina are planuri mari cu Petrişul. Vrea să atragă fonduri europene şi investiții străine. Totodată, vrea să îşi facă din localnici adevăraţi parteneri de discuţii şi de muncă. „E rândul oamenilor să își schimbe năravul și să pună osul la treabă. Letargia ultimilor ani trebuie să dispară. Eu am mare încredere în oameni. Dacă sunt informați corect, îndrumați, ajutați, pot muta munții din loc”, este convingerea noului primar.

De la lemn şi ipsos şi “ruşinea Micului Paris”, la emblema Bucureştiului! Simbolul victoriei s-a lăsat aşteptat 18 ani... Un bărbat se plictisea, așa că a luat o lamă de ras și a început s-o frece de niște blugi! În scurt timp a fost uimit de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x