Antena Căutare

Omul din spatele simbolului „π” a avut o viață demnă de un scenariu de film! I-a luat averea unei văduve, după care a început o căsnicie scandaloasă

Utilizarea simbolului π – litera grecească pi, a fost propusă de un matematician galez, William Jones, care a predat matematică pe corăbii, dar și la Londra, a fost prieten cu Isaac Newton și a avut două căsnicii scandaloase.  

Utilizarea simbolului π – litera grecească pi, a fost propusă de un matematician galez, William Jones, care a predat matematică pe corăbii, dar și la Londra, a fost prieten cu Isaac Newton și a avut două căsnicii scandaloase.

Matematicianul William Jones s-a născut în anul 1675, în satul Llanfihangel Tre'r Beirdd, pe Insula Anglesey. Talentul la matematică i-a fost descoperit pe această insulă, de un proprietar de pământ. Bărbatul i-a obținut ulterior un loc de muncă în Londra, ca și contabil pentru un comerciant.

Inițial, William Jones a predat matematică pe nave, în perioada 1695 – 1702, devenind foarte interesat de navigație. De altfel, în 1702, a publicat și o carte în acest domeniu.

Ulterior, matematicianul care a propus folosirea simbolului pi a predat în Londra, inclusiv pentru viitoare personalități ale locului. A deținut, de asemenea, diverse funcții în cadrul administrației guvernamentale, cu ajutorul foștilor săi elevi.

Ca matematician, cea mai cunoscută contribuție a sa a fost propunerea utilizării simbolului pi pentru reprezentarea raportului dintre circumferința unui cerc și diametrul său.

S-a împrietenit cu Sir Isaac Newton și cu Sir Edmund Halley, iar în 1712, a devenit membru al Societății Regale și mai târziu a fost vicepreședinte al acestei societăți.

Matematicianul William Jones s-a căsătorit de două ori. Mai întâi, cu văduva angajatorului său din Londra, a cărei proprietate a moștenit-o după moartea ei. Apoi, în 1731, matematicianul s-a căsătorit cu o femeie în vârstă de 22 de ani, cu aproximativ 30 de ani mai tânără decât el. Cei doi ar fi avut doi copii, potrivit unor surse, sau trei, potrivit altora.

Unul dintre copiii lui și el numit William Jones, născut în 1746, a fost un renumit filolog, care a descoperit grupul limbilor indo-europene.

Cum i-a fost descoperit talentul lui Michael Jackson. „Era într-un scutec, avea biberonul în gură și făcea ceva incredib... A luat o pilulă contraceptivă și s-a dus la culcare „cu abdomenul plat”. Când s-a trezit, a născut. „Nu am avut burtă de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x