Antena Căutare

(P) Învață engleza rapid și ușor cu Mayflower Centre

Ziua Recunoștinței, sărbătoare națională în Statele Unite instituită la mijlocul secolului nousăprezece, este un eveniment mai puțin celebrat în afara lumii anglo-saxone decât Halloween. Însă dincolo de semnificația sa istorică, această sărbătoare poate reprezenta o bună ocazie de dezvoltare emoțională pentru copii.

(P) Învață engleza rapid și ușor cu Mayflower Centre
(P) Învață engleza rapid și ușor cu Mayflower Centre

La centrul de limba engleză Mayflower Centre (https://mayflower-centre.ro/) Thanksgiving Day reprezintă un prilej de reflecție asupra sensului recunoștinței, de la simpla rostire a cuvântului „mulțumesc” până la demonstrarea sentimentului dincolo de simplele bune maniere.

Încorporarea în programa educațională a unor elemente de gândire critică, cultură generală dar și a strategiilor prin care copiii pot fi ajutați să-și clădească o viață socială împlinită și o stare emoțională echilibrată, este un lucru de dorit pentru toate organizațiile educaționale.

Exprimarea recunoștinței în cazul copiilor este un fenomen profund a cărui explorare reprezintă obiectul a numeroase studii științifice. Unele dintre acestea ne relevă faptul că adolescenții recunoscători sunt mai împliniți în viața socială și cea școlară, devenind mai puțin vulnerabili la sentimente negative precum invidia și depresia.

Abordarea Mayflower Centre (https://mayflower-centre.ro/) se bazează pe Proiectul Raising Grateful Children al Univeristy of North Carolina, care analizează experiențele centrate în jurul recunoștinței în cadrul familiilor ai căror copii au atins prima etapă a adolescenței. Ca urmare a consultării literaturii de specialitate și a conversațiilor purtate cu părinții, realizatorii proiectului au definit recunoștința drept o experiență cu 4 articulații:

Ce observăm în existența noastră, fiind recunoscători;

Ce gândim despre motivele pentru care aceste lucruri ne-au fost dăruite;

Ce simțim despre ele;

Ce facem ca să ne manifestăm recunoștința.

Potrivit cercetătorilor, părinții se concentrează asupra acțiunilor de recunoștință ale copiilor, 85% susținând că își îndeamnă copii să spună „mulțumesc!” iar 35% că îi încurajează să își demonstreze recunoștința dincolo de simplele bune maniere.

Această abordare riguros științifică a permis dezvoltarea unor strategii pe care părinții le pot aplica pentru a-și îndruma copiii pe calea cultivării nobilului sentiment, precum dialogurile despre rolul exprimării recunoștinței, stimularea gesturilor de mulțumire și stabilirea unor ritualuri de recunoștință.

Circuitul a observa-a gândi-a simți-a face este ușor de parcurs și de explorat iar centrul Mayflower (https://mayflower-centre.ro/de-ce-mayflower/) îi încurajează pe părinți să-i dea curs.

Provocare de iarnă! Reușești să găsești cele 6 cadouri ascunse în poze, în mai puțin de 90 de secunde? Vezi unde se află... Ai și tu ochi sanpaku? Ce înseamnă și ce spun ei despre destinul unei persoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x