Antena Căutare

Papa Francisc în România. Linie subterană în timp record, la Șumuleu Ciuc

Pregătirile pentru vizita istorică a lui Papa Francisc în România sunt pe ultima sută de metri. Autoritățile locale din zonele unde Suveranul Pontif va ajunge fac eforturi incredibile în ultimele zile pentru reușita vizitei

Pregătirile pentru vizita istorică a lui Papa Francisc în România sunt pe ultima sută de metri. Autoritățile locale din zonele unde Suveranul Pontif va ajunge fac eforturi incredibile în ultimele zile pentru reușita vizitei

În Harghita, la Șumuleu Ciuc, compania de distribuție a energiei electrice Electrica a construit o linie electrică subterană de tensiune medie cu o lungime de circa 1.000 de metri cu ocazia vizitei Papei Francis la sfârșitul lunii mai. Investiția făcută de această firmă este de 1,5 milioane lei.

Papa Francisc se va afla în România din 31 mai 2019 şi până pe 2 iunie 2019 în cadrul unei vizite apostolice şi va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi, Blaj şi sanctuarul de la Şumuleu Ciuc.

Papa Francisc în România - Linie subterană la Șumuleu Ciuc

Această lucrare a fost efectuată în cursul lunii mai și jumătate din lungimea liniei a fost săpată în stâncă. De cele mai multe ori muncitorii au lucrat în condiții meteo nefavorabile.

În timpul vizitei sale în România, Papa Francisc va ţine o slujbă la Bazilica Sfânta Maria, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale Bisericii Romano-Catolice din România. Potrivit reprezentanţilor Electrica, în această zonă exista doar o instalaţie de mică tensiune, care nu putea asigura energie electrică pentru întreg evenimentul. De aceea proiectul de linie subterană a fost necesar.

Corina Popescu, directorul general Electrica afirmă: „Am construit o linie de medie tensiune şi am montat un post de transformare în două săptămâni. Practic se construia in 3-4 luni. S-a lucrat zi şi noapte, indiferent dacă a plouat sau nu”.

Papa Francisc în România

Papa Francisc vine în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul vizitei sale în România ,Papa Francisc va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică. Primul suveran pontif care a vizitat România a fost Papa Ioan Paul al lI-lea, în mai 1999. A fost, de altfel, prima vizită a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă. Atunci însă Suveranul Pontif s-a oprit doar în București. Vizita de la Blaj va avea, astfel, însemnătate deosebită pentru credincioșii greco-catolici.

Citește și :

Ce va mânca Papa Francisc, în România: meniul preferat al Suveranului Pontif

Papa Francisc în România, după șase ani de pontificat: provocări și controverse

Ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a ajuns la Iași

Sursă foto: stiridecluj.ro

Umbla prin oraș cu cerbi auriți la trăsură. ”A zis să nu se mai bea tutun în sala de judecată”. A fost decapitat... Atentatul cu bombă de la Sfântu Gheorghe. Un copil a fost sfârtecat! Atenție, imagini terifiante!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x