Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Pisicile cu șase degete, atracția turistică într-un important muzeu din SUA. Oamenii vin cu miile să vadă felinele - Foto

Casa din Florida Keys în care a locuit scriitorul american Ernest Hemingway a fost nevoită să-şi concedieze aproape toţi angajaţii din cauza scăderii dramatice a numărului de turişti în contextul pandemiei, însă pisicile sale cu şase degete atrag în continuare vizitatori

Pisicile cu șase degete, atracția turistică în casa memorială Ernest Hemingway

www.hemingwayhome.com

După moartea lui Hemingway, în 1961, casa sa a devenit una dintre atracţiile turistice importante din Key West, o insulă situată la o sută de kilometri sud de Miami şi la nord-vest de Havana, unde vizitatorii nu au prea multe de făcut, cu excepţia delectării cu margarita, scufundărilor şi a băilor de soare, notează Agerpres, care citează agențiile de presă internaționale.

Locuitorii din zonă au supravieţuit uraganelor puternice şi crizelor economice, însă nimic nu i-a pregătit pentru prăbuşirea turismului din cauza pandemiei de coronavirus nou.

Închiderea frontierelor împiedică turiştii internaţionali să viziteze insula şi nicio navă de croazieră nu a mai acostat în zonă din martie. Astfel, a rămas doar turismul intern, îngreunat la rândul său de îngrijorările legate de riscul de contaminare cu boala COVID-19.

Oamenii, mai interesați de pisici decât de cărțile din muzeu

Astfel, conducerea a fost nevoită să concedieze săptămâna trecută 30 din cei 45 de angajaţi ai casei memoriale şi muzeului Hemingway. ''Am avut zece ghizi. Nu mai avem decât patru'', a declarat Andrew Morawski, directorul casei memoriale.

Cei care au rămas oferă tururi ghidate şi se ocupă de cele cincizeci de pisici cu şase degete, toate descendente ale unei feline cu acest defect genetic, care i-a fost oferită lui Hemingway cu decenii în urmă.

Pisicile cu șase degete, atracția turistică într-un important muzeu din SUA. Oamenii vin cu miile să vadă felinele - Foto

Foto: https://www.hemingwayhome.com/cats/

"Planificăm să rămânem deschişi", a declarat Morawski pentru AFP. ''Iar pisicile noastre vor continua să fie tratate ca nişte regine'', a adăugat el.

Turiştii locali care ajung în Key West sunt mai adesea interesaţi de aceste pisici decât de casa autorului cărţii ''Bătrânul şi marea''. În ciuda Premiului Nobel pentru Literatură câştigat în 1954, Ernest Hemingway nu mai este un scriitor ''foarte predat'' în şcolile americane, a subliniat directorul instituţiei. ''Acesta este motivul pentru care, aici, în Statele Unite, pisicile par a fi principalul punct de interes'', a explicat el.

''Muzeul Hemingway? Nu-l cunosc'', a spus Carol Daversa în timp ce traversa piaţa printre puţinii privitori. ''Dar ar trebui să mergeţi la casa pisicilor! Sunt uimitoare'', a sugerat newyorkeza în vârstă de 65 de ani, care vine în mod regulat la Key West, în vacanţă.

Recomandari