Incredibil! Specii de plante carnivore au fost descoperite pe lacul Snagov

Autoritatile au descoperit cu uimire ca la doi pasi de Bucuresti cresc plante carnivore si nu numai. In zona lacului Snagov au aparut orhidee, dar si cea mai mica planta cu flori din lume. In total, pe lac sunt sute de specii de plante, iar 120 dintre ele ar trebui protejate de lege. Pana acum, doar sase erau cunoscute de autoritati.

Cei 16 kilometri ai Lacului Snagov sunt ca o rezervatie. Sute de specii de plante si animale traiesc in apa sau pe maluri. Insa, autoritatile nu stiau, pana astazi, cate ar trebui protejate.

Pana acum 4 ani la Ministerul Mediului se considera ca circa sase specii trebuie protejate. De fapt, mai bine de 120 de specii nu ar trebui scapate din ochi in aria naturala protejata a Lacului Snagov. Asta au scos la iveala cercetarile facute de specialisti. Acestia au descoperit plante carnivore, scoici si orhidee, dar si cea mai mica planta cu flori din lume.

Cu atat de multe specii de protejat, custozii trebuie sa tina cu greu piept constructiilor ilegale de pe maluri sau pasionatilor de sporturi nautice de pe lac.
Mai ales ca, fix zona cea mai importanta este imprejmuita de vile. Aria Protejata Lacul Snagov masoara doar vreo 100 de hectare, din totalul de 620, pe cat se intinde lacul. Localnicii nici nu stiu ce ascunde apa lacului.

Singura solutie pe care o au administratorii lacului, pentru a proteja plantele si animalele care traiesc acolo, este sa modifice legea.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri