Antena Căutare

Porți negru astăzi? Așteaptă-te la stări de tensiune! Ce semnificaţie au (non)culorile şi ce impact au acestea asupra noastră

Culorile care ne înconjoară şi pe care le purtăm zi de zi joacă un rol important în plan emoţional şi fizic. Ele ne influenţează starea de spirit, fiecare dintre ele având anumite efecte asupra corpului nostru.

Culorile care ne înconjoară şi pe care le purtăm zi de zi joacă un rol important în plan emoţional şi fizic. Ele ne influenţează starea de spirit, fiecare dintre ele având anumite efecte asupra corpului nostru.

ROŞUL este cea mai dinamică şi vibrantă culoare, având capacitatea de a stimula glanda suprarenala şi neuronii, fiind cunoscut efectul sau de stimulare a circulaţiei sangvine.

GALBENUL ne duc cu gandul la lumina şi la razele calde ale soarelui. Atunci când suntem expuşi acestei culori, corpul nostru secretă o substanţă chimică numită seretonină sau substanţa fericirii.

ALBASTUL este culoarea care stimulează creativitatea şi are un puternic efect de calmare.Totuşi, expunerea prelungită provoacă tristeţe şi depresie, albastru fiind sinonim şi cu răceala, arogantă sau autoritatea.

NEGRUL este cel mai folosit în industria modei, fiind asociat cu ideea de stil, bun-gust si eleganţă. Inspiră, de asemenea, şi agresivitate fiind adoptată de mai multe echipe sportive de rugby care vor să-şi arate experienţa şi puterea.

ALBUL simbolizează puritate, rafinament si curăţenie. Are un efect calmant, fiind frecvent folosit pentru decorarea interioarelor.

VERDELE este asociat cu starea de calm şi echilibru, el simbolizează natura şi are capacitatea de a linişti sistemul nervos. Verdele este frecvent folosit de companiile cosmetice, pentru a inspira ideea de sănătate şi calitate.

PORTOCALIUL este efect similar culorii galbene. Dacă vrei să ai mai multa energie, nu ezita sa porti portocaliu, în timp ce combinaţia cu rosu te va ajuta sa rămai treaz întreaga zi

S-a întors lumea cu susul în jos? Moda care a șocat lumea. Bărbaţi în rochii şi fuste, cu dresuri de plasă sau cu lenjer... O femeie a desfăcut o scoică și ceea ce a găsit în interiorul ei a lăsat-o fără cuvinte (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x