Antena Căutare

Porumbeii, capabili sa numere la fel ca oamenii si primatele

Daca pana acum se credea ca doar oamenii si cateva specii de primate sunt capabile sa numere, cercetatorii neozeelandezi au descoperit ca si porumbeii au aceasta capacitate.

Porumbeii nu se descurca bine doar atunci cand vine vorba sa gaseasca drumul inapoi spre casa, ci si atunci cand trebuie sa numere.

In cadrul studiului realizat la Unversitatea Otago, citat de Daily Mail, mai multi porumbei au fost pusi sa ordoneze crescator imagini in care erau reprezentate pana la noua obiecte de culori, marimi si forme diferite. Cu cat diferenta numerica dintre imagini era mai mare, cu atat mai bine si mai repede se descurcau porumbeii.

Atunci cand rezolvau corect exercitiul, erau rasplatiti cu graunte de grau. Oamenii de stiinta care au realizat studiul au declarat ca porumbeii s-au descurcat la fel de bine ca si maimutele care au participat pana acum la astfel de experimente.

Foto: William van der Vliet

Secretul constructorilor de sateliti-spion din timpul Razboiului Rece, dezvaluit dupa 45 de ani... FOTO! Cometa Lovejoy, vizibila de pe Pamant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x