Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Povestea ULUITOARE a vieții Babei Vanga! Și-a căpătat puterile după ce a trăit tragedii incredibile

Baba Vanga, cunoscută și ca „Nostradamus din Balcani”, are o poveste de viață marcată de mai multe tragedii, începând cu moartea mamei ei, când prezicătoarea avea doar trei ani. Ea ar fi realizat ce puteri are după ce a suferit mai multe drame, dintre care una i-a luat și vederea.

Baba Vanga, cunoscută și ca „Nostradamus din Balcani”, are o poveste de viață marcată de mai multe tragedii, începând cu moartea mamei ei, când prezicătoarea avea doar trei ani. Ea ar fi realizat ce puteri are după ce a suferit mai multe drame, dintre care una i-a luat și vederea.

Prezicătoarea Baba Vanga, care s-a născut în anul 1911, cu numele Vanghelia Pandeva Dimitrova – copil al cuplului Pando Surchev și Paraskeva Surcheva pe teritoriul Imperiului Otoman, acum al Macedoniei, s-a luptat cu moartea încă din primul an de viață. Baba Vanga suferise complicații la inimă din cauza nașterii ei premature.

Ea și-a căpătat numele după ce a fost considerat că va supraviețui. Numele i-a fost dat de un străin, la cererea unei moașe, și înseamnă „vestitor de vești bune” în lumba greagă.

Tragediile s-au ținut lanț în copilăria Babei Vanga

Baba Vanga ar fi avut o copilărie marcată de sărăcie, precum și de o dramă cumplită – la vârsta de 3 ani, ea a rămas orfană de mamă, iar tatăl ei a fost chemat la luptă în război.

Prezicătoarea ar fi fost crescută de vecini amabili și prieteni de familie, până la vârsta de șapte ani, după care tatăl ei s-a întors de pe front și s-a recăsătorit.

Jocul preferat al Babei Vanga în copilărie era acela de a pretinde că este medic, în timp ce alți copii pretindeau că sunt pacienți.

Însă, Baba Vanga s-a confruntat cu încă o tragedie, la vârsta de 12 ani, când a rămas fără vedere. Ea s-ar fi jucat alături de verișorii ei când brusc, a pornit o furtună, a ridicat-o în aer și a lovit-o de un gard din apropiere. Copila Baba Vanga a intrat în agonie din cauza mizeriei ce îi intrase în ochi. Deși a suferit trei intervenții chirurgicale, nu i-a putut fi salvată vederea.

A fost nevoită să renunțe la școală pentru familie

Apoi, Baba Vanga ar fi fost trimisă la o școală pentru nevăzători din Zemun, Serbia. Aici a învățat să citească alfabetul Braille, să cânte la pian, precum și să tricoteze, să gătească sau să facă curățenie

Însă, în timp ce se afla acolo, tatăl ei a anunțat-o că mama ei vitregă a murit în timp ce dădea naștere, iar Baba a fost nevoită să renunțe la școală și să se întoarcă acasă pentru a-și îngriji frații.

Mai târziu, Baba Vanga a păcălit moartea din nou, la vârsta de 18 ani, când s-a îmbolnăvit de pleurezie, iar doctorii au crezut că nu va supraviețui.

Curând după acest episod din viața ei, Baba Vanga a început să aibă vise stranii, să audă voci, să vorbească cu spirite și plante, precum și să aibă vedenii – în urma cărora „Nostradamus din Balcani” a făcut mai multe predicții ce s-au înfăptuit, precum atacurile de la 11 septembrie și Brexitul.

Cu cine a fost căsătorită Baba Vanga

Baba Vanga s-a căsătorit pe 10 mai 1942 cu Dimitar Gușterov, un om dintr-un sat din apropiere de Petrici, care a venit să o întrebe despre ucigașii fratelui său. Ea i-a răspuns, după ce acesta i-a promis că nu va căuta răzbunare.

Cu puțin timp înainte de căsătorie, Dimitar și Vanga s-au mutat la Petrici, unde ea a devenit repede cunoscută.

Ulterior, Dimitar a fost recrutat în armata bulgară în timp ce Bulgaria a anexat Grecia de Nord. El s-a îmbolnăvit în 1947, a căzut în alcoolism și a murit în aprilie 1962.

Baba Vanga, cunoscută și drept vindecătoare cu plante, și-a petrecut cea mai mare din viața sa în zona Rupite în munții Kozhuh, Bulgaria.

Baba Vanga a murit în anul 1996, la vârsta de 85 de ani, răpusă de un cancer la sân, dar predicțiile ei continuă să șocheze oamenii. Ea nu a scris niciodată predicțiile, ci le-a împărtășit cu apropiați.

Pentru anul 2019, Baba Vanga a prezis că Vladimir Putin va fi ținta unei tentative de asasinat, în timp ce Europa va avea de-a face cu un colaps economic.

Recomandari