Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Povestea ULUITOARE a vieții Babei Vanga! Și-a căpătat puterile după ce a trăit tragedii incredibile

Baba Vanga, cunoscută și ca „Nostradamus din Balcani”, are o poveste de viață marcată de mai multe tragedii, începând cu moartea mamei ei, când prezicătoarea avea doar trei ani. Ea ar fi realizat ce puteri are după ce a suferit mai multe drame, dintre care una i-a luat și vederea.

Baba Vanga, cunoscută și ca „Nostradamus din Balcani”, are o poveste de viață marcată de mai multe tragedii, începând cu moartea mamei ei, când prezicătoarea avea doar trei ani. Ea ar fi realizat ce puteri are după ce a suferit mai multe drame, dintre care una i-a luat și vederea.

Prezicătoarea Baba Vanga, care s-a născut în anul 1911, cu numele Vanghelia Pandeva Dimitrova – copil al cuplului Pando Surchev și Paraskeva Surcheva pe teritoriul Imperiului Otoman, acum al Macedoniei, s-a luptat cu moartea încă din primul an de viață. Baba Vanga suferise complicații la inimă din cauza nașterii ei premature.

Ea și-a căpătat numele după ce a fost considerat că va supraviețui. Numele i-a fost dat de un străin, la cererea unei moașe, și înseamnă „vestitor de vești bune” în lumba greagă.

Tragediile s-au ținut lanț în copilăria Babei Vanga

Baba Vanga ar fi avut o copilărie marcată de sărăcie, precum și de o dramă cumplită – la vârsta de 3 ani, ea a rămas orfană de mamă, iar tatăl ei a fost chemat la luptă în război.

Prezicătoarea ar fi fost crescută de vecini amabili și prieteni de familie, până la vârsta de șapte ani, după care tatăl ei s-a întors de pe front și s-a recăsătorit.

Jocul preferat al Babei Vanga în copilărie era acela de a pretinde că este medic, în timp ce alți copii pretindeau că sunt pacienți.

Însă, Baba Vanga s-a confruntat cu încă o tragedie, la vârsta de 12 ani, când a rămas fără vedere. Ea s-ar fi jucat alături de verișorii ei când brusc, a pornit o furtună, a ridicat-o în aer și a lovit-o de un gard din apropiere. Copila Baba Vanga a intrat în agonie din cauza mizeriei ce îi intrase în ochi. Deși a suferit trei intervenții chirurgicale, nu i-a putut fi salvată vederea.

A fost nevoită să renunțe la școală pentru familie

Apoi, Baba Vanga ar fi fost trimisă la o școală pentru nevăzători din Zemun, Serbia. Aici a învățat să citească alfabetul Braille, să cânte la pian, precum și să tricoteze, să gătească sau să facă curățenie

Însă, în timp ce se afla acolo, tatăl ei a anunțat-o că mama ei vitregă a murit în timp ce dădea naștere, iar Baba a fost nevoită să renunțe la școală și să se întoarcă acasă pentru a-și îngriji frații.

Mai târziu, Baba Vanga a păcălit moartea din nou, la vârsta de 18 ani, când s-a îmbolnăvit de pleurezie, iar doctorii au crezut că nu va supraviețui.

Curând după acest episod din viața ei, Baba Vanga a început să aibă vise stranii, să audă voci, să vorbească cu spirite și plante, precum și să aibă vedenii – în urma cărora „Nostradamus din Balcani” a făcut mai multe predicții ce s-au înfăptuit, precum atacurile de la 11 septembrie și Brexitul.

Cu cine a fost căsătorită Baba Vanga

Baba Vanga s-a căsătorit pe 10 mai 1942 cu Dimitar Gușterov, un om dintr-un sat din apropiere de Petrici, care a venit să o întrebe despre ucigașii fratelui său. Ea i-a răspuns, după ce acesta i-a promis că nu va căuta răzbunare.

Cu puțin timp înainte de căsătorie, Dimitar și Vanga s-au mutat la Petrici, unde ea a devenit repede cunoscută.

Ulterior, Dimitar a fost recrutat în armata bulgară în timp ce Bulgaria a anexat Grecia de Nord. El s-a îmbolnăvit în 1947, a căzut în alcoolism și a murit în aprilie 1962.

Baba Vanga, cunoscută și drept vindecătoare cu plante, și-a petrecut cea mai mare din viața sa în zona Rupite în munții Kozhuh, Bulgaria.

Baba Vanga a murit în anul 1996, la vârsta de 85 de ani, răpusă de un cancer la sân, dar predicțiile ei continuă să șocheze oamenii. Ea nu a scris niciodată predicțiile, ci le-a împărtășit cu apropiați.

Pentru anul 2019, Baba Vanga a prezis că Vladimir Putin va fi ținta unei tentative de asasinat, în timp ce Europa va avea de-a face cu un colaps economic.

Partenerii noștri cred că s-ar putea să-ți placă

 1. Mama adolescentei biciuite de iubit, în Suceava: ”Îmi spuneau că se joacă”
  Antena 1 Observator
 2. Digi | RCS-RDS te face să renunți la Orange, Vodafone sau Telekom. Nici 10 lei nu dai și ai tot ce îți dorești
  Playtech.ro
 3. Șansă uriașă pentru români! Oricine poate câștiga un milion de euro. Află aici cum
  Playtech.ro
 4. Fetelor, învăţaţi de la ea! Diana Dumitrescu ştia ce vrea! Dorinţa nebănuită a blondinei, înainte de Ziua Îndrăgostiţilor / VIDEO PAPARAZZI
  Spynews.ro
 5. FOTO-BOMBĂ! A lăsat să se vadă aproape tot! Vedeta care s-a pozat multe prea sexy: ”Vă iubesc mult pe toţi!”
  Telekomsport.ro
 6. Replica Simonei Halep, după ce Ilie Năstase i-a cerut să nu mai reprezinte România
  Gsp.ro
 7. Horoscop 17 februarie 2020. Zodia care suferă decepții crunte. Nu lăsați suferința să va afecteze starea
  Capital.ro
 8. Europa, la PICIOARELE Romaniei! Tara noastra a dat LOVITURA! E OFICIAL
  Fanatik.ro
 9. Ce înălțime are, de fapt, Daniela Crudu, atunci când nu poartă tocuri. Puțini cunosc acest detaliu despre vedetă
  Impact
 10. Horoscopul săptămânii 17-24 februarie, cu Camelia Pătrăşcanu: Fecioarele primesc o vestă bună de sus, Racii se gândesc la o despărţire
  Antena3.ro
 11. S-a atins maximul penibilului la Kanal D! Vedeta care nu se spală pe mâini după ce merge la baie: „Nu pot să mănânc din mâinile tale!”
  Voxbiz.ro
 12. Metoda inedita gasita de hoti pentru a fura un Ferrari. Dupa cateva ore au facut accident cu el
  Cars.ro
 13. Horoscop săptămânal, 17 - 23 februarie. Se anunță o săptămână a progreselor
  Jurnalul