Antena Căutare

Povestea induiosatoare a baiatului care l-a atins pe cap pe presedintele Barack Obama

O fotografie a unui baietel care il atinge pe cap pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, in Camera Ovala, a facut inconjurul lumii. Imaginea in cauza ne arata cum un copil de cinci ani, in camasa alba si cravata neagra cu dungi rosii, il atinge pe crestet pe cel mai puternic om din lume, cu o privire curioasa pe fata. Acum, povestea din spatele acestei fotografii emotionante a fost in sfarsit dezvaluita.

Imaginea dateaza inca din anul 2009, la cinci luni dupa ce Barack Obama si-a inceput mandatul prezidential, si a fost realizata de fotograful Casei Albe, Pete Souza, care a reusit sa surprinda esenta momentului.

Induiosatoarea poveste a fost data in vileag pentru prima data de New York Times. Micutul Jacob Philadelphia, impreuna cu familia sa, a fost alaturi de tatal sau Carlton, un fost ofiter de Marina, in momentul in care acesta isi lua ramas-bun de la slujba sa de la Casa Alba, unde a lucrat in Consiliul National de Securitate.

The Times a precizat ca a devenit deja traditie ca personalul care renunta la un job din interiorul Casei Albe sa ii ceara presedintelui sa faca o poza de familie. Odata ce fotografia a fost realizata, familia s-a pregatit de plecare, insa nu inainte ca cei doi fii ai domnului Philadelphia sa ii puna fiecare cate o intrebare sefului de stat.

Astfel, Jacob Philadelphia l-a intrebat timid pe comandantul suprem daca parul lui este la fel cu cel al lui Barack. "Vreau sa stiu daca parul meu este ca al tau", a spus micutul.

Presedintele nu a auzit ceea ce Jacob tocmai ii spusese, asa ca i-a cerut baiatului de cinci ani sa repete intrebarea. Dupa care, seful statului a replicat: "Atinge-l si vei vedea". In acel moment, Barack Obama s-a aplecat spre micut, pentru ca acesta sa ii poata pune mana pe par. Chiar atunci, fotograful Souza a avut destula inspiratie incat sa imortalizeze clipa.

Dupa ce a simtit textura parului presedintelui, Jacob a dat si verdictul: "Da, sunt la fel".

De la administratia Ford incoace, fotografii oficiali ai Casei Albe au selectat tot timpul imagini pe care sa le inrameze saptamanal pe peretii institutiei. Pete Souza a declarat pentru The Times ca aceasta imagine a devenit instant preferata celor de la Casa Alba: "Cred ca lumea este uimita de faptul ca presedintele Statelor Unite a fost dispus sa lase un copil sa ii atinga crestetul".

Fotografia cu Jacob Philadelphia inca este agatata in Aripa de Vest a resedintei oficiale a presedintelui SUA.

Sursa / Foto: Daily Mail

VIDEO! SUA: Un hot s-a jucat cu cainele din casa pe care voia sa o jefuiasca... Avionul care functioneaza cu energie solara a plecat in primul zbor transcontinental...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x