Antena Căutare

Povestea ultimului opincar din Targu-Jiu

In inima targului dedicat lui Mos Nicolae, din Targu-Jiu, un batran vine cu inima deschisa sa-si vanda munca de zile intregi. Este opincar si face asta de cand se stie. A vazut multe incaltari la viata lui, dar cel mai mult si mai mult se mandreste cu una faurita din roata unei motociclete. Cu toate astea, mosneagul are si un of pe suflet. Nu e nimeni sa-i duca mestesugul mai departe.

Cu o barba argintie, o suba din lana prinsa intr-un ac si o palarie neagra, groasa, nenea Sandu si-a facut loc printre comerciantii veniti la targ. A venit aici cu o desaga de mancare si una, si mai mare, plina cu opinci si caciuli din piele. Are destule, de orice fel. Mai subtiri sau mai groase, mai inchise sau mai deschise, pentru fiecare.

“Mai e tineretul care isi cumpara si ei. Da' ei cumpara din-acestea, asa, din-astea mai subtiri. Astea sunt la 30 de lei, perechea”, spune nenea Sandu.

A invatat de mic mestesugul opincilor, iar de-a lungul anilor, de la batrani, a reusit sa stranga cateva de colectie, pe care nu le-ar vinde nici in ruptul capului: unele din piele de porc si una facuta din roata unei motociclete. Toate au peste 80 de ani. Cei care se aleg cu frumoasele incaltari, sunt, de cele mai multe ori, tot colectionari.

Targul de Mos Nicolae ramane deschis pentru doritori pana pe sase decembrie.

Culmea dorintei de Craciun: angajati din Statele Unite au reusit sa-si infurie sefii... O catelusa a adoptat trei pui de tigru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x