Antena Căutare

Preotii din Milano au deschis o linie telefonica pentru exorcizari

Se lupta din greu cu fortele raului, pe toate fronturile! Iar cand vine vorba de exorcizari, nimic nu poate fi lasat la voia intamplarii. Nu-i de mirare, asadar, ca episcopia din Milano a creat o linie telefonica pentru cetatenii care au nevoie de o exorcizare facuta ca la carte.

De luni pana vineri, insa numai intre orele 14:30 si 17:00, 12 preoti stau de garda, cu telefonul aproape, pentru a-i ajuta pe oamenii care au nevoie de o exorcizare. „Ne dam seama din numarul de apeluri ca nevoia s-a dublat”, explica Angelo Mascheroni, seful „departamentului” de exorcizari inca din 1995. „Vin tineri si batrani, barbati, femei, oameni cu diferite niveluri de educatie”, mai spune el. Cu alte cuvinte, exista "piata".

In fiecare zi „de munca”, preotii primesc aproximativ 120 de apeluri. Desigur, nu se pot executa exorcizari de la distanta, din motive tehnice, dar se poate oferi asistenta, cel putin pana un parinte face deplasarea la domiciliu.

Mascheroni crede ca aceasta crestere a numarului de apeluri are legatura educatia pe care parintii o aplica elevilor. De multe ori, explica el, nu este vorba despre un demon, ci despre o simpla razvratire. Copiii refuza, pur si simplu, sa faca ce li se spune. Oficialul nu da vina, insa, pe „forte” intunecate, ci invoca anumite comportamente bizare.

Si la Vatican se lucreaza asiduu. Parintele Gabriele Amorth, “sef” la exorcizari de 25 de ani, spune ca a fost implicat in peste 70.000 de cazuri... Insa da vina acolo unde te astepti mai putin: “Yoga e satanica, duce la rele, exact ca si lectura Harry Potter. In Harry Potter, diavolul lucreaza cu viclenie, pe cai ascunse, sub pretextul ca detine puteri extraordinare, magii si blesteme”.

N-ar fi exclus ca, in viitorul apropiat, sa se faca o pagina speciala pe Facebook, administrata de fetele bisericesti, un cont de Twitter sau, de ce nu, o aplicatie smartphone. Tehnologia avanseaza, dar problemele raman aceleasi.

foto: The Exorcism of Emily Rose / Cinemagia.ro


Descoperire de exceptie in Biserica Sf. Nicolae din Scheii Brasovului. 13 scene pictate in anul 1737 prevestesc Apocalip... In Harghita s-a deschis prima fabrica de sarmale: "Lucram la foc continuu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x