Antena Căutare

Prima calatorie turistica spre Luna va avea loc in 2017. Vezi cat costa un bilet!

Cei care doresc sa faca o excursie pe Luna mai au de asteptat pana in 2017. Pana atunci trebuie sa se gandeasca cum vor face rost de bani, pentru ca o calatorie in spatiu costa aproximativ 150 de milioane de dolari pentru doua persoane.

Societatea americana Space Adventures, care organizeaza calatorii spatiale turistice cu navete rusesti Soyuz, a anuntat ca intentioneaza sa lanseze un "space ship" inainte de a 50-a aniversare a programului Apollo, conform Fin.ro

„Intentionam sa lansam o naveta inainte de a 50-a aniversare a programului Apollo. Dupa parerea mea, programul Apollo a demarat in februarie 1967, luna prevazuta pentru lansarea lui Apollo-1. Prin urmare, a 50-a aniversare va fi marcata in februarie 2017", a declarat Eric Anderson, presedintele Space Adventures intr-un mesaj postat pe site-ul companiei.

Turistii vor zbura cu o naveta Soyuz-TMA, echipata cu un modul locuibil suplimentar. Societatea a anuntat recent ca a vandut primul din cele doua bilete pentru aceasta calatorie. Potrivit lui Anderson, si celalalt bilet „este pe cale de a fi vandut".

Centrul rus de formare a cosmonautilor este gata sa pregateasca astronauti profesionisti si turisti spatiali pentru un zbor spre Luna, a informat directorul Centrului, Serghei Krikalev.

foto: en.wikipedia.org

VIDEO! Vezi horoscopul zilei de 8 februarie!... FOTO EXCLUSIV / Mii de pasari, luate de vant!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x