Antena Căutare

PREMIERĂ mondială! Primul transplant de cap din lume va fi posibil peste 2 luni. Capul rămâne același, corpul i se schimbă

Anul acesta se va realiza primul transplant de cap din istorie. Chirurgul Sergio Canavero a anunțat că intervenția va avea loc în luna decembrie a acestui an. 

Anul acesta se va realiza primul transplant de cap din istorie. Chirurgul Sergio Canavero a anunțat că intervenția va avea loc în luna decembrie a acestui an.

Valery Spiridonov în vârstă de 30 de ani s-a oferit drept voluntar pentru acest caz. El suferă de boala Werdnig-Hoffmann , caracterizată prin atrofierea mușchilor.

Bărbatul nu mai are mult de trăit, de aceea a acceptat să fie primul bărbat din lume care trece prin această intervenție. Dacă va fi una de succes, el va primi un alt corp.

După transplant, Spiridonov va sta în comă o lună, apoi va putea merge, vorbi și va simți că a primit o nouă viață. Medicii estimează că se va recupera complet după un an.

În urmă cu 40 de ani, s-a realizat primul transplant de cap pe o maimuță, însă animalul nu a supraviețuit.

Operația va dura 36 de ore și va schimba lumea medicală mondială.

Foto: trendingposts.net

Dorelul de Suceava: ”Lucrăm în echipe de trei: eu, băiatul care mă ține de picioare spânzurat peste balcon și un coleg c... GALERIE FOTO. RESPECT INFINIT! Cei mai frumoși oameni cu handicap din lume. Am plantat 10.000 de copaci. ”Eu sunt orb, e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x