Antena Căutare

Pub-ul din Liverpool unde membrii formaţiei The Beatles se întâlneau, clasat monument istoric de prim rang

Philharmonic Dining Rooms, instituţie din Liverpool unde membrii formaţiei The Beatles obişnuiau să se întâlnească, a devenit miercuri primul pub englezesc din epoca victoriană care a fost clasat monument istoric de prim rang, informează AFP.

"Phil", aşa cum era supranumit, a fost ridicat în 1898 de arhitectul Walter W. Thomas în timpul epocii de aur a construirii de pub-uri. Se distinge printr-o faţadă exuberantă din piatră şi interiorul bogat decorat.

John Lennon a declarat într-o zi că cel mai rău lucru în faptul că face parte din The Beatles este că "nu mai poate să bea o halbă la Phil"

Paul McCartney s-a întors în 2018 în oraşul care i-a făcut celebri, suprinzându-i pe clienţii pub-ului cu un concert improvizat.

Clasat monument istoric de categoria a doua din 1955, Phil se alătură acum altor bijuterii arhitecturale precum Palatul Buckingham.

Pentru Duncan Wilson, director general al Historic England, organismul care se ocupă de clasificări, este un martor remarcabil al epocii victoriene.

Încadrarea sa la categoria I "va permite să-i conservăm interiorul excepţional şi exteriorul" extravagant, ornat cu flori în formă de obelisc, cu hornuri înalte, turnuleţe şi un balcon cu balustradă la etajul al doilea, a adăugat el.

Uşa de la intrare este considerată drept una dintre cele mai frumoase din Anglia. În interior, muluri decorative, vitraşii detaliate şi şeminee din mahon încadrează barul în formă de potcoavă.

Proprietarul locului, Eamonn Lavin, vede această includere în cea mai înaltă categorie a patrimoniului istoric drept "o adevărată onoare" pentru această clădire de "istorie foarte bogată", vizitată de "oameni din toată lumea" care admiră şi "gustă aici câteva beri".

Sursa : news.ro

Da, aceasta este o operă de artă care costă 20.000 de dolari! A fost distrusă de o cutie de suc lăsată la întâmplare de ... Scările de bloc din Galaţi au prins culoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x