Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

Rateu rușinos! Ce credea Darwin că se întâmplă când doi oameni fac amor? Teoria a fost demontată de propriul său văr

Charles Darwin a scris și a rescris istoria omului. De la el știm cum am apărut, de ce europenii nu arată ca asiaticii sau africanii. Însă atunci când a venit vorba despre actul sexual, despre momentul în care o nouă viață se formează, Darwin a dat cel mai mare rateu!

Charles Darwin

Hepta

Charles Darwin este un nume pe care orice îl cunoaște. Poate că sunt puțini cei care știu exact teoriile sale revoluționare, dar toată lumea știe că Darwin este strâns legat de evoluția speciei umane.

Scurtă lecție de istorie-biologie! Britanicul Charles Darwin a fost naturalist, biolog, geolog, autor de cărți și fondatorul teoriei evoluționiste.

În 1831, sfidându-și tatăl, se urcă la bordul navei HMS Beagle și pornește într-o expediție în jurul lumii. În urma călătoriilor sale, trage câteva concluzii ce aveau să rescrie istoria omului.

„Cea mai urâtă femeie din istorie” a avut 20 de cereri în căsătorie, dar a iubit un singur bărbat. Povestea tragică a Iuliei, cea care nu a fost considerată om

Rateu rușinos! Ce credea Darwin că se întâmplă când doi oameni fac amor? Teoria a fost demontată de propriul său văr HMS Beagle

Așa a luat naștere teoria selecției naturale - procesul ce explică modificările și evoluțiile din interiorul unei specii. Mai bine de douăzeci de ani de la începutul expediției, Darwin publică „Originea speciilor”, în 1859.

160 de ani mai târziu, câte dintre teoriile sale mai sunt valabile și care sunt cele mai mari greșeli ale celebrului Charles Darwin?

Selecția naturală

Un secol și jumătate mai târziu, teoria selecției naturale este încă în picioare. Biologul a observat că, în timp, indivizii din aceeași specie vor dezvolta trăsături specifice, pentru a se adapta la mediul în care trăiesc. Sute de generații mai târziu, specia va fi diferită de felul în care era odată, însă nu se vor fi creat ramificații noi de-a lungul căii evoluționare a speciei.

Rateu rușinos! Ce credea Darwin că se întâmplă când doi oameni fac amor? Teoria a fost demontată de propriul său văr Traseul HMS Beagle

Astfel, pot să apară schimbări observabile -în mărime, coloratură sau alte caracteristici. O populație dintr-un mediu mai cald ar putea dezvolta adaptări ca să facă față căldurii, în timp ce o populație dintr-un mediu mai rece și mai umed ar putea dezvolta un șir diferit de adaptări pentru a face față condițiilor reci și umede.

Cea mai mare greșeală a lui Charles Darwin

Înainte de merge mai departe, trebuie sublinat faptul că, la acea vreme (vorbim de secolul al XIX-lea), Biblia era principala autoritate în ceea ce privește vârsta Pământului.

Punând cap la cap informațiile din Scriptură, oamenii vremii au dedus că planeta avea aproximativ 6.000 de ani, prea puțin pentru a putea explica transformările biologice și geologice pe care savanții începeau să le observe și să le înțeleagă.

Rateu rușinos! Ce credea Darwin că se întâmplă când doi oameni fac amor? Teoria a fost demontată de propriul său văr Caricatură a lui Charles Darwin

La câțiva ani după publicarea „Originii speciilor”, fizicianul și inginerul scoțian William Thomson, care a devenit, mai apoi, Lord Kelvin, a demonstrat că Pământul pierde căldură prin conducție termică. Astfel, potrivit fizicianului, vârsta Pământului era de aproape un milion de ani.

Teoria lui Thomson a fost preluată și de Darwin, care nu credea că 6.000 de ani este o perioadă suficient de lungă pentru ca viața să se fi diversificat și să fi evoluat sub forme diferite, potrivit teoriei selecției naturale.

Concepția, eroarea istorică a biologului

În anii '60 ai secolului al XIX-lea, Darwin a propus prima sa teorie total greșită. Astăzi, știm foarte bine ce rol important au genele în transmiterea caracteristicilor celor doi părinți viitorului copil.

Darwin, însă, spunea că „gemulele” erau ca niște semințe ale celulelor, pe care fiecare părinte le ceda în timpul conceperii. Acestea erau produse de toate organele și se amestecau între ele în ovulul fertilizat.

Rateu rușinos! Ce credea Darwin că se întâmplă când doi oameni fac amor? Teoria a fost demontată de propriul său văr Charles Darwin

Dacă aceste „gemule” era în număr suficient de mare și erau viabile, atunci rezulta un bebeluș sănătos.

A fost demontată chiar de vărul lui Darwin, Sir Francis Galton. În timpul mai multor experimente cu sânge de iepure, „gemulele” au fost de negăsit, Darwin fiind nevoit să renunțe la această teorie.

Recomandari