Record mondial incredibil: Cel mai tăcut loc din lume! Liniştea e atât de adâncă, încât devine insuportabilă după 45 de minute

În 2015, recordul pentru cel mai tăcut loc din lume este deținut de o cameră de testare acustică din laboratoarele audio ale Microsoft, din Statele Unite, potrivit guinnessworldrecords.com.

În 2015, recordul pentru cel mai tăcut loc din lume este deținut de o cameră de testare acustică din laboratoarele audio ale Microsoft, din Statele Unite, potrivit guinnessworldrecords.com.

Microsoft a creat cel mai tăcut loc de pe pământ în Clădirea 87, din cadrul campusului companiei din Redmond (Washington, Statele Unite), prin crearea unei camere fără ecou, unde zgomotul are o valoare negativă de - 20,35 decibeli. Camerele fără ecou sunt izolate fonic și construite astfel încât să absoarbă complet sunetele.

Compania americană a vrut să creeze cel mai silențios loc din lume pentru a-l folosi la testarea device-urilor audio și video și a și reușit, răsturnând astfel recordul anterior, deținut în 2012 de camera de testare acustică din laboratoarele companiei Orfield din Minneapolis.

Camera din laboratoarele Orfield înregistrează un zgomot de - 13 decibeli, tăcerea fiind atât de adâncă, încât devine insuportabilă după o perioadă de aproximativ 45 de minute.

Încăperea din Minneapolis este folosită de diferiți producători care testează intensitatea și calitatea sunetelor emise de diverse produse - valve artificiale pentru inimă, sunetul de afișare al unui telefon mobil, sunetul unui comutor de la bordul unei mașini.

Potrivit site-ului dailymail.co.uk, fondatorul și președintele companiei din Minneapolis, Steven Orfield, declara că: "În camera fără ecou ești lipsit de indiciile de percepție care îți permit echilibrul și manevrele uzuale. Dacă rămâi acolo pentru o jumătate de oră, trebuie să stai pe un scaun".

Sursa: agerpres.ro

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” a Marii Britanii. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri