Antena Căutare

Cum s-a gândit noul șef de la ANPC să se impună în fața angajaților: ”Femeile, fără bluze cu decolteu și haine mulate, bărbații, interzis la plete!”

Noul șef de la Protecția Consumatorului, Miron-Horia Constantinescu, care este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii care au jucat un rol important în instaurarea comunismului în România, este în centrul unui scandal, după ce s-a gândit să se impună în fața angajaților schimbându-le regulamentul privind ținutele. 

Noul șef de la Protecția Consumatorului, Miron-Horia Constantinescu, care este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii care au jucat un rol important în instaurarea comunismului în România, este în centrul unui scandal, după ce s-a gândit să se impună în fața angajaților schimbându-le regulamentul privind ținutele.

Astfel, în urma ordinului directorului, femeile nu au voie să poarte bluze cu decolteu sau fuste cu fermoar iar "limita de decență" pentru lungimea fustei este "imediat deasupra genunchilor". Pletele sau sandalele la bărbați sunt interzise.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, angajații "trebuie să aibă o ținută decentă, de birou, într-o manieră care arată demnitate și respect față de instituție și cetățean, curată și, de asemenea, să aibă un comportament cuviincios. Codul vestimentar stabilește "în detaliu" cum trebuie să se îmbrace angajații, potrivit HotNews.ro.

Regulile pentru femei:

  • ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență)
  • cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate
  • se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență.
  • se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent.

Regulile pentru bărbați

  • ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru.
  • pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri.
  • încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele.
  • haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică.
  • este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta.
  • aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.

Ce se mai interzice:

  • pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă.
  • pălăriile sau șepcile.
  • cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent.
  • îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen.
  • haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești.
  • articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

Termenul de implementare a noului cod de conduită este de 7 zile de la data intrării în vigoare, potrivit sursei citate.

Cine este noul șef al ANPC

​Premierul Viorica Dăncilă l-a numit în 8 august în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pe Miron-Horia Constantinescu, care până acum a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Constanța, cunoscut pentru acțiunile sale zgomotoase și televizate, în localurile de pe Litoral.

Dăncilă l-a dat jos de la șefia ANPC pe Marius Pîrvu și l-a numit pe Constantinescu, la cererea ministrului Economiei, Niculae Bădălău.

Horia Constantinescu, membru PSD, este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei. De asemenea, noul șef al ANPC are, alături de Andrei Năstase, un restaurant în Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) din București, potrivit ziarului constănțean Info Sud-Est.

I-a scris fiicei sale scrisori de dragoste până în ultima clipă! „Mă rușinam... Îmi desena inimioare în care scria: tati... Diagnosticată cu cancer mamar, o femeie s-a lăsat rasă în cap de soțul ei, în cadrul unei ședințe foto: ”I-am surprins d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x