Antena Căutare

Romanii sunt in fruntea clasamentului european al consumului de alcool

Daca de Paste, romanii au saptamana luminata, intre Craciun si Revelion au saptamana. turmentata. Este perioada preferata a indragostitilor de pahar si saptamana patimilor pentru medicii de la Urgente. E greu sa ai grija de doua milioane de romani care nu stiu sa aiba limite. De altfel, suntem in fruntea clasamentului european al consumului de alcool si rezistam acolo cu tarie.

Vara, romanii au 40 de grade afara si 0 grade in pahar. Iarna, gerul se muta afara, iar canicula in pahare. 40 de grade, cu plus.

In Romania, exista peste doua milioane de oameni care beau pana cand nu mai stiu de ei. Desigur, pe langa acestia, exista si bautorii sociali, care consuma alcool doar la petreceri.

Un pahar nu face rau nimanui. O spune si medicul. Doua pahare merg la ocazii speciale. Trei pahare, doar daca suntem intre prieteni. Cinci pahare, doar daca le plateste altcineva. Zece pahare, doar daca e provocare. De aici incolo nu mai are cine sa tina numaratoarea.

Romanii beau de fericire, la botez, cand castiga echipa de fotbal preferata, la nunta, de ziua lor, dar mai rau beau de ziua altora.

Indiferent de bautura din pahare, un singur lucru e important. Muzica sa cante. Doar suntem singura tara in care paharul are un stil special de muzica. Vocile de legenda ale petrecerilor, precum Gica Petrescu, Romica Puceanu sau Nelu Ploiesteanu inca fac alcoolul sa se evapore din sticle. “Eu cred ca muzica indeamna la pahar, pentru ca atunci cand iubesti, atunci cand esti suparat, atunci cand ai probleme parca te simti bine sa bei un pahar si sa-ti cante un lautar”, spune Nelu Ploiesteanu.

Sa vorbesti despre muzica de pahar fara sa amintesti de Gica Petrescu este ca si cum ai face istoria fotbalului fara Pele. Cu greu gasesti melodii in repertoriul maestrului care sa nu faca macar o referire la alcool.

Faramita Lambru era lautarul preferat al reginei muzicii romanesti, Maria Tanase. Cand langa Faramita venea si Dona Dumitru Siminica, restaurantele ramaneau cu crama goala.

Elena si Nicolae Ceausescu adorau muzica de pahar. Preferata Elenei ceausecu era singura voce care a facut-o sa lacrimeze: Gabi Lunca. Fiul iubit al tarii o prefera pe Romica Puceanu. Ii placea la nebunie sa o asculte dupa o partida de vanatoare, cand sfaraiau mistretii la protap.

Scolile de pilotaj din Romania ii atrag pe aviatorii europeni cu preturi reduse... Pregatirile pentru petrecerile de Craciun au intrat pe ultima suta de metri: Cat costa distractia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x