Antena Căutare

ROMÂNUL care trebuia să joace rolul principal din „NAȘUL”! 101 filme, singurul mioritic cu OSCAR!

Puțini știu că a existat și un român care a primit Oscarul, premiul râvnit de actorii de pretutindeni.

Puțini știu că a existat și un român care a primit Oscarul, premiul râvnit de actorii de pretutindeni. Este vorba despre Edward Robinson, născut în București pe 12 decembrie 1893. Actorul american era de origine român-evreu. După ce unul dintre frații săi a fost atacat din motive de antisemitism, a plecat împreună cu familia peste Ocean, la vârsta de zece ani.Deși inițial îl chema Emanuel Goldenberg, acesta a decis să își schimbe numele în Edward G. Robinson. Datorită talentului său incredibil a reușit să ajungă, în scurt timp, pe Broadway. La 22 de ani deja cunoștea faima. A rămas în mentalul colectiv cu imaginea de băiat dur a mafiotului american, mai ales după rolurile din „Kid Galahad” și „Key Largo”. El era cel desemnat inițial să joace rolul lui Vito Corleone din „Nașul”, dar scimbarea regizorului a atras cu sine și modificări în distribuția filmului, rolul principal revenindu-i astfel lui Marlon Brando.

A jucat alături de figuri celebre precum Bette Davis și Humphrey Bogart, iar ulterior, producătorii desenului animat „Bugs Bunny” au creat un personaj inspirat de Robinson.

Deși toată lumea îi aprecia în mod deosebit talentul, actorul a primit un premiu Oscar la două săptămâni de la deces. În 1973, Academia de Film Americană a decis că Robinson merită un premiu pentru întreaga carieră. Soția acestuia a venit să ridice premiul în amintirea marelui actor.

În 50 de ani de carieră, acesta a realizat 101 filme. S-a oferit să intre în serviciul militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost refuzat. Vorbea șapte limbi străine și mereu a avut de suferit din cauza originilor sale sau a ideilor politice. A murit la vârsta de 79 de ani, din cauza unei forme de cancer. A rămas totuși în amintirea publicului ca fiind băiatul dur din găștile mafiote americane.

Cum să-ți faci singur un fular în câteva minute! Ai nevoie de o cutie de șervețele! (VIDEO)... HOROSCOP: Scorpionii au un farmec aparte, iar Taurii primesc vești bune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x