Antena Căutare

Ross Tomkins, bărbatul diagnosticat cu menopauză la 44 ani. Medicii au rămas uimiți. Cum e posibil

Ross Tomkins, un bărbat în vârstă de 44 ani, tatăl a doi copii, spune că s-a confruntat cu simptome asemănătoare celor experimentate de femei atunci când intră la menopauză.

barbat chel in camasa alba isi acopera fata cu mainile
Ross Tomkins, un bărbat în vârstă de 44 ani, tatăl a doi copii, spune că s-a confruntat cu simptome asemănătoare celor experimentate de femei atunci când intră la menopauză. | Shutterstock

Când a fost la medic și a prezentat simptomele pe care le avea, Ross Tomkins nu a fost crezut de specialiști care i-au spus că totul e doar în imaginația lui și că e imposibil să fie la menopauză, de vreme ce aceasta este specifică femeilor.

Ross se plângea de faptul că are pierderi de memorie, se simte obosit și are dureri ale încheieturilor. După ce a încercat să îi convingă pe medici de simptomele pe care le avea, aceștia l-au supus pe bărbat la mai multe teste și au observat că are un nivel scăzut de testosteron.

Ross Tomkins a spus că suferă de andropauză

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prin urmare, termenul de “menopauză la bărbați” ar putea fi unul pe care mai mulți bărbați l-ar putea folosi dacă se identifică cu aceste probleme de sănătate.

Ross, din Ponteland, lângă Newcastle Upon Tyne, a suferit ani de zile de pierderi de memorie, dureri osoase și oboseală, dar a pus toate acestea în seama faptului că este tatăl a doi copii. El a găsit ca principală scuză programul său încărcat, împărțindu-și timpul între viața de familie și locul de muncă.

Citește și: Femeia care și-a născut propriul nepot. Cum e posibil. Ea a dorit să își ajute fiica și ginerele

La vârsta de 30 de ani, el a primit de la un medic din Londra suplimente cu iodine și a început un tratament cu testosterone. Astfel, în scurt timp, Ross a reușit să vadă o îmbunătățire a stării sale de sănătate și a nivelului de energie.

După ce a treuct printr-o perioadă îndelungată în care nu a știut cu ce afecțiune se confruntă, acum bărbatul dorește să ajute și alți bărbați care trec prin aceeași situație ca și el. Se pare că există și termenul de andropauză, dezvoltat pe modelul conceptului de menopauză, specific femeilor.

Chiar dacă inițial medicii i-au spus bărbatului că e imposibil să asocieze simptomele pe care le avea cu simptomele menopauzei, după mai multe teste s-a dovedit că Ross avea dreptate.

Cum se manifestă menopauza la bărbați

“Cu ajutorul testelor, îmi dau seama acum că simptomele au fost prezente cu mult mai mult timp înainte de a merge pentru prima dată la medic. La acea vreme, am pus oboseala pe seama faptului că munceam ore în plus la birou, mă antrenam să urc pe Kilimanjaro și aveam acasă 2 copii mici. Din nefericire, medicii mei nu au reușit să mă ajute, ba mai mult. Unul dintre ei mi-a spus că simptomele sunt în imaginația mea”, a povestit Ross pentru Daily Mail.

Citește și: Când îi văd împreună, oamenii cred că sunt mamă și fiu, însă ei formează un cuplu. Ce diferență uriașă există între cei doi

Simptomul care îl îngrijora cel mai tare pe Ross era faptul că avea pierderi de memorie și spunea că își simte mereu mintea încețoșată. După tratamentul hormonal prescris de medic, Ross a reușit să se simtă mult mai bine. Ross se bucură acum de familia sa, soția lui Joanne și copiii lor, Isabelle, în vârstă de 13 ani și Lincoln, în vârstă de 11 ani.

Pentru a ajuta și alți bărbați care trec prin aceleași experiențe ca el, Ross a înființat Alphagenix. Acum, bărbatul a învățat mai multe despre sistemul său endocrinologic și despre importanța nivelului de testosterone.

Alphagenix este un serviciu online care ajută bărbații să înțelegă efectele unui nivel scăzut de testosteron. Echipa e formată din medici specializați care dau sfaturi avizate.

Cum să te îmbarci fără bilet. Un pasager clandestin a zburat 11 ore în compartimentul roților unui avion cargo... O femeie și-a filmat soțul pe furiș și a arătat totul pe TikTok, fără reținere. Ce „secret” a ieșit la iveală despre par...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x