Antena Căutare

Roza, lunetista cu chip de păpuşă Barbie şi sânge rece de soldat prusac! La 19 ani, ucisese deja 60 de oameni. Direct la ţintă! FOTO

Pierderea fratelui ei pe care-l iubea mai mult decât orice pe lume a transformat-o într-o lunetistă de temut, una care ucidea cu sânge rece! Ziarele vremii au ajuns să o numească "teroarea nevăzută a Prusiei de Est". Este povestea impresionantă a sergentulului Roza Georgiyevna Shanina, spaima Wehrmachtului pe frontul de Est. 

Pierderea fratelui ei pe care-l iubea mai mult decât orice pe lume a transformat-o într-o lunetistă de temut, una care ucidea cu sânge rece! Ziarele vremii au ajuns să o numească "teroarea nevăzută a Prusiei Răsăritene". Este povestea impresionantă a sergentulului Roza Georgievna Șanina, spaima Wehrmachtului pe frontul de Est.


S-a înrolat în armată din proprie iniţiativă

Shanina s-a înrolat în armată din proprie inițiativă la scurt timp după moartea fratelui ei în 1941. A fost momentul în care frumoasa prusacă cu chip de păpuşă Barbie a renunţat la sensibilitate, rochiţe şi croşetat şi a îmbrăcat uniforma de soldat.

Iar puşca a devenit un fel de extensie a ei, uimind pe toată lumea cu precizia de a nimeri ţinta, chiar şi de la o distanţă considerabilă.

Roza a fost unul dintre trăgătorii de elită din prima linie a frontului, reușind să ochească fără greș atât inamici aflați în mișcare, cât și două ținte diferite cu două focuri trase succesiv.

La numai 19 ani, Roza Sanina era creditată cu 59 ucideri confirmate, printre care 12 soldați în timpul bătăliei de la Vilnius. De altfel, Shanina a fost prima lunetistă recompensată cu Ordinul "Gloria Uniunii Sovietice", scrie Rarehistoricalphotos.com.

Un jurnal cutremurător de front

Frumoasa prusacă a ţinut un jurnal de front, între 6 octombrie 1944 și 24 ianuarie 1945. Din relatările ei, publicate 20 de ani mai târziu, Roza părea o femeie de o sensibilitate excesivă, care nu a încetat să spere într-o viață normală și liniștită la sfârșitul războiului. Din păcate, visul ei nu s-a concretizat vreodată.

Pe 27 ianuarie 1945, în luptele din Prusia Răsăriteană, Roza a fost rănită grav. Tânăra a murit a doua zi, la nici 21 de ani. Povestea ei este predată lunetiştilor în devenire, devenind în timp una inspiraţională.

Video! Capitala Fulgerelor, lovită de peste 100.000 de descărcări electrice anual: explicaţia din spatele spectaculosulu... GALERIE FOTO! Încă o dovadă că româncele sunt etalon de frumusețe în toată lumea! Concursul "Little Miss Universe&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x