Antena Căutare

Rugăciune către Sfântul Nicolae pentru ocrotirea tuturor copiilor. Rugă pentru sănătate, binecuvântare, pază și ajutor

Sfântul Nicolae este cinstit de credincioșii de pretutindeni pe data de 6 decembrie, în fiecare an. Aceasta este o sărbătoare specială pentru creștini, ale căror gânduri merg spre ocrotitorul copiilor, înălțând rugăciuni pentru binecuvântare, sănătate și protecție.

colaj foto cu icoana cu sfantul nicolae si o fetita in alb, blonda, care se roaga la sfantul nicolae Galerie
Rugăciune către Sfântul Nicolae pentru ocrotirea tuturor copiilor, 6 decembrie 2022. | shutterstock

Pe lângă tradiții și obiceiuri demne de respectat în acestă sfântă zi, se cade să ridicăm o rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae, pe care îl cinstim în data de 6 decembrie 2022 și care protejează copiii și familiile.

Marți, 6 decembrie 2022, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor de preturindeni. Acesta este un prilej pentru toate familiile să se roage sfântului pentru copiii lor. În rândurile de mai jos poți citi cea mai puternică rugăciune pentru ajutorul copiilor, pentru a fi feriți de necazuri, păziți de boli și ajutați în fiecare moment al vieții.

Sfântul Nicolae era blând, smerit cu duhul și tatăl sărmanilor. Ei îi alina pe săraci, îi mângâia pe cei aflați în suferință și îi ocrotea pe copii. Sfântul Nicolae era aehierul lui Iisus Hristos și provenea din părinți credincioși și bogați.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae ocrotitorul copiilor de pretutindeni

"O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin", este rugăciunea oferită de doxologia.ro.

Citește și: Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Idei de urări și felicitări pe care le poți trimite prin SMS, WhatsApp și Facebook

Sfântul Nicolae, ierarhul din localitatea Miră, este cel mai cunoscut și iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe. Născut în jurul anului 280, în localitatea Pătară Lichiei, și trecut la cele veșnice în jurul anului 345, în localitatea Miră (astăzi Kocademre, Turcia), acest sfânt ierarh s-a făcut pe sine chip al smereniei și al sărăciei, slujind lui Dumnezeu și semenilor săi nu numai până în ultimul ceas al vieții sale, ci și până astăzi.

Ce cadouri nu se dau de Sfântul Nicolae 2022

Moș Nicolae este cunoscut în tradiție drept ocrotitorul copiilor, mai ales al celor nevoiași, dar și al marinarilor, brutarilor, fetelor necăsătorite și al celor nedreptățiți.

Se spune că în seara de 5 decembrie 2021 nu se oferă cadou obiecte ascuțite, de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii. Se pare că acestea ar aduce ghinion posesorului.

Citește și: Ramona Olaru a izbucnit în lacrimi în direct, de Sfântul Nicolae, la Neatza cu Răzvan și Dani. Ce i s-a întâmplat asistentei TV

Un bărbat a câștigat la loterie și, când a venit să ridice banii, toți au rămas cu gura căscată! Cum a putut omul să apa... Un bărbat se simțea rău și a sunat la Urgențe. I s-a spus că are indigestie, dar la spital medicii i-au dat un diagnosti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x