Antena Căutare

S-a obtinut cea mai mare temperatura inregistrata vreodata: 5,5 trilioane de grade Celsius

Oamenii de stiinta de la CERN au reusit sa obtina cea mai ridicata temperatura cunoscuta vreodata de om, de 5,5 trilioane de grade. Aceasta este de 100.000 de ori mai mare decat cea din interiorul Soarelui si a fost obtinuta prin ciocnirea ionilor de plumb, relateaza Daily Mail.

Pana acum, cea mai mare temperatura obtinuta vreodata pe Pamant era de 4 trilioane de grade Celsius si a fost obtinuta de cercetatorii de la Laboratorul National Brokhaven din New York. Ei au reusit aceasta performanta prin ciocnirea ionilor de aur.

Oamenii de stiinta de la Centrul European de Cercetari Nucleare (CERN) au doborat acest record si au obtinut o temperatura de 5,5 trilioane de grade. C

ercetatorii de la CERN studiaza in continuare bosonul lui Higgs, care reprezinta cheia intelegerii universului. Aceasta particula elementara s-a format imediat dupa Big Bang, in urma cu 14 miliarde de ani si se crede ca a dat masa tuturor celorlalte particule.

Foto: Intact Images

Un inotator fara maini si picioare a traversat stramtoarea Bering... 21 august 1968: Nicolae Ceausescu a condamnat vehement interventia sovietica in Cehoslovacia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x