Antena Căutare

Sărutul înflăcărat dintre doi lideri politici celebri. Imaginile au șocat o lume întreagă - FOTO

Unul dintre cele mai cunoscute săruturi din istorie a fost cel dintre doi bărbați. Până aici, nimic surprinzător. Dacă ar fi fost doar atât, probabil momentul nu ar fi luat amploare. Celebrul moment a avut loc între doi lideri politici, în timpul celei de-a 30-a aniversări a Republicii Democrate Germane, din 1979. Este vorba despre liderul comunist Erich Honecker şi sovieticul Leonid Brejnev. Momentul a făcut deliciul presei la acea vreme și a șocat o lume întreagă, cu atât mai mult, cu cât cei doi decideau soarta a jumătate de Europă. Leonid Brejnev fusese invitat de către reprezentantul puterii comuniste din RDG, Eric Honecker, pentru a celebra 30 de ani de la naşterea jumătăţii estice a Germaniei.. Berlinul era pregătit de sărbătoare, moment ce a culminat cu istoricul sărut dintre ce doi.

Unul dintre cele mai cunoscute săruturi din istorie a fost cel dintre doi bărbați. Până aici, nimic surprinzător. Dacă ar fi fost doar atât, probabil momentul nu ar fi luat amploare.

Celebrul eveniment a avut loc între doi lideri politici, în timpul celei de-a 30-a aniversări a Republicii Democrate Germane, din 1979. Este vorba despre liderul comunist Erich Honecker şi sovieticul Leonid Brejnev, potrivit historia.ro.

Momentul a făcut deliciul presei la acea vreme și a șocat o lume întreagă, cu atât mai mult, cu cât cei doi decideau soarta a jumătate de Europă. Leonid Brejnev fusese invitat de către reprezentantul puterii comuniste din RDG, Eric Honecker, pentru a celebra naşterea jumătăţii estice a Germaniei. Berlinul era pregătit de sărbătoare, moment ce a culminat cu istoricul sărut dintre ce doi.

Imaginea a făcut ocolul Pământului

Imediat după rostirea unui discurs, ținut de sovieticul Leonid Brejnev, în tribuna oficială, acesta s-a întors spre Eric Honecker, s-au îmbrăţişat, iar apoi, în văzul întregii lumi, cei doi lideri s-au sărutat pe gură. Și a durat ceva!

Reinterpretarea sărutului dintre Eric Honecker li Leonid Ilici Brejnev, realizată de Dimitri Vrubel

Fotografia spectaculoasă, surprinsă de fotograful Regis Bossu, a făcut ocolul mapamondului. Aceasta purta un nume pe cât de simplu, pe atât de grăitor: „Sărutul”.

Cu câteva săptămâni înainte de căderea Berlinului, Eric Honecker (25 august 1912-29 mai 1994) fusese debarcat de la conducerea Partidului Socialist Unit din Germania. Leonid Ilici Brejnev (19 decembrie 1906-10 noiembrie 1982) a scăpat de această „oroare“ a Libertăţii. Dar chipul lui, lipit de cel al lui Honecker, a rămas imortalizat în Zidul Berlinului, în pictura graffiti ce redă sărutul pe gură al celor doi mari lideri comunişti, scrie adevarul.ro.

„Dumnezeu să mă ajute să supravieţuiesc acestei iubiri mortale”

Se pare că gestul cu pricina aparține culturii politice comuniste. Acesta simbolizează „sărutul frăţesc socialist”, care este, de fapt, încheierea unei a unei înţelegi dintre doi lideri, sau un semn al unei strânse legături dintre cele două ţări pe care le reprezintă. Chiar și așa, potrivit historia.ro, sărutul se practică, de ce cele mai multe ori, pe obraz.

Obiceiul provine din tradiţia bisericii ortodoxe, reprezentând o formă de expresie zilnică a strânsei legături dintre membrii comunităţii. Astfel, pentru liderii politici din perioada comunistă, acest sărut reprezenta o formalitate.

O dată cu căderea Zidului Berlinului, apare o noua interpretare a momentului, realizată de artistul Dimitri Vrubel. Graffitul de pe ruinele zidului a fost numit de către acest „Sărutul morţii”, titlu destul de intrepretativ în acea vreme. Pe marginea imaginii apărea umrătorul text: „Dumnezeu să mă ajute să supravieţuiesc acestei iubiri mortale”

Sărutul frăţesc socialist a mai fost exersat şi de către Mihail Gorbaciov, tot cu neamţul Honecker. Imaginea drăgăstoasă a liderilor care comandau uciderea fără milă a celor ce îndrăzneau să evadeze din lagărul comunist continuă să oripileze privitorii neavizaţi, scrie adevărul.ro.

Povestea ei este impresionantă! Ziua este un stomatolog renumit, iar noaptea face furori în lenjerie intimă... Te întorc pe toate părţile până obţin ce vor! Nativii acestei ZODII nu au bariere în calea lor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x