Antena Căutare

Sateliții Starlink vor fi din nou vizibili pe cerul României, joi seara. Ora la care poți să-i urmărești, în funcție de locația ta

Joi seara, sateliții Starlink vor putea fi urmăriți pe cerul României. Zilele trecute, spectacolul ceresc s-a putut vedea în partea de vest a țării, iar acum revin în zona de este, astfel că vor fi vizibili inclusiv în București.

Sateliții Starlink vor fi din nou vizibili pe cerul României, joi seara. Ora la care poți să-i urmărești, în funcție de locația ta
Sateliții Starlink vizibili pe cerul României | Facebook

O platformă online a fost special creată pentru a te ajuta să afli exact intervalul orar la care îi poți vedea, în funcție de locul în care te afli.

La ce oră sunt vizibili sateliții Starlink în România

Intervalele orare în care sateliții Starlink sunt vizibili pe cerul României pot fi găsite pe site-ul findstarlink.com. Duminica seara, de exemplu, sateliții au fost văzuți în intervalul orar 21.29 - 21.31. Tot ce trebuie să faci este să introduci câteva date de localizare.

Citește și: Ce sunt sateliții Starlink, vizibili și pe cerul României? Spectacol ceresc neobişnuit, duminică seara

Sateliții Starlink intră în prima fază de testare

Elon Musk a declarat că peste trei luni va debuta primul test al serviciului Starlink. Este vorba de un aşa numit test “private beta”, în cadrul căruia doar un număr mic de utilizatori vor fi invitaţi să participe.

Starlink, viitorul serviciu de internet bazat pe un mare număr de sateliţi aflaţi în continuă mişcare, va intra într-o primă fază de testare restrânsă în luna iulie.

Până acum, au fost efectuate 6 lansări a câte 60 de sateliţi, din cele câteva mii de sateliţi care vor compune reţeaua Starlink. Parte a reţelei va fi folosită în scopuri militare, cercetare şi explorare.

Sateliţii Starlink se vor afla în continuă mişcare în jurul Pământului

Sateliţii din cadrul Starlink se vor afla în continuă mişcare în jurul Pământului, “pasând” conexiunea cu staţiile de la sol de la unul la altul. Aceştia vor orbita la o altitudine mai joasă decât sateliţii geostaţionari, folosiţi până acum în comunicaţii.

Datorită faptului că se vor afla mai aproape de Pământ, aceştia vor oferi o conexiune mai consistentă, cu o latenţă mai mică şi viteză de transfer mai mare.

Vrei să te muți într-un sat? E posibil să te confrunți cu multe probleme, dar pentru toate există soluții... Intri sănătos, ieși cu COVID-19! Cum te poți infecta cu noul coronavirus în avion, fără să stai aproape de un purtător! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x