Antena Căutare

Care este secretul fericirii? Răspunsul a fost scris chiar de Einstein pe un bilet, care acum valorează 1,56 milioane de dolari

Albert Einstein  a dezvăluit „teoria fericirii” acum 95 de ani. Abia acum a fost descoperită care este aceasta după ce două bilete scrise de savant pentru un curier au fost vândute la o casă de licitaţie în Ierusalim în schimbul sumei de 1,56 milioane de dolari, respectiv 240.000 de dolari, potrivit BBC, citată de news.ro.

Albert Einstein a dezvăluit „teoria fericirii” acum 95 de ani. Abia acum a fost descoperită care este aceasta după ce două bilete scrise de savant pentru un curier au fost vândute la o casă de licitaţie în Ierusalim în schimbul sumei de 1,56 milioane de dolari, respectiv 240.000 de dolari, potrivit BBC, citată de news.ro.

Pe când se afla în Tokyo în 1922, la un turneu unde susţinea mai multe conferinţe, Einstein a primit un mesaj de la un curier. În loc de bacșiș, omul de ştiinţă i-a oferit două bilete cu mesaje scrise de mână.

Pe unul dintre bilete, o foaie cu antetul hotelului, scrie: „O viaţă simplă şi liniştită aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă”. Acest bilet a fost vândut cu 1,56 milioane de dolari.

Celălalt bilet este o foaie simplă de hârtie pe care cercetătorul a notat: „Unde există o dorinţă, există un drum”, acesta fiind adjudecat în schimbul sumei de 240.000 de dolari.

Cele două bilete au fost licitate alături de alte obiecte care i-au aparţinut lui Albert Einstein.

Foto. A dat o comandă online pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri, dar ce a primit acasă întrece orice imaginaţie.... Horoscopul turcesc nu te minte niciodată! Ce zodie ești, în funcție de ziua în care te-ai născut!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x