Antena Căutare

SENZATIONAL: O femeie stie ce a facut in fiecare zi a vietii! Are 40 de ani!

Fara sa utilizeze vreun algoritm special pentru memorare, o americanca de origine israeliana stie cu precizie ce a facut in fiecare zi a vietii. Uneori isi aminteste si orele la care s-au petrecut faptele. Mai mult, poate preciza ce eveniment s-a intamplat la respectiva data, fara ca acesta sa aiba legatura cu ea. Specialistii au anuntata ca este primul astfel de caz pe care l-au numit sindrom "hipertimestic".

Viata sa este precum un film fara sfarsit. De fapt, nici nu stie cand incepe. "Primele amintiri le am de la un an si jumatate", spune femeia. "Clar, e o facatura", spun cei care nu o cunosc. Dar nu este asa.

A.J. are 40 de ani. Traieste in SUA, cu origini evreiesti. In noiembrie 2003 a fost pusa sa vorbeasca despre cu a petrecut sarabatorile de Paste dintotdeauna. A facut o lista cu 24 de ani, cu o unica eroare. Toate faptele au fost probate si s-a dovedit ca asta este. "Pe 6 aprilie 1980,vacanta de Paste a coincis cu terminarea clasei a 9-a; pe 15 aprilie 1990 am facut fursecuri si, ziua urmatoare, S. s-a despartit de mine; pe 11 aprilie am lenevit toata ziua apoi am cinat spaghete cu R".

Ii spui o data si ea iti spune tot ce s-a petrecut atunci, cu cele mai mici detalii. Sau, invers. Stie cand s-a difuzat ultimul episod din "Dallas", cand a fost asasinata sotia actorului Robert Blake, cand a avut loc tragedia de la Lockerbie, atacarea de catre iranieni a ambasadei SUA, ziua cand Amendamentul al XIII-lea a fost adoptat, ora exacta la care un avion s-a prabusit in apropiere de Chicago. La toate adauga detalii despre ceea ce facea ea atunci. Discuta despre ceva cu doctorii si, fara nici un fel de legatura cu subiectul, iti poate spune data si ora la care marele Bing Crosby a decedat, in timpul unei partide de golf, in Spania.

Specialistii revistei "Neurocase", care au prezentat "afacerea', spun ca este unica in lume. "Isi aduce aminte perfect tot ce a facut de la 10 la 34 de ani. Am verificat tot, am discutat cu mama ei. Asa este, nimic nu e inventat", spune James McGaugh, unul dintre cei care s-a ocupat de caz. "Cunoaste detalii de cand avea doi ani, ori asa ceva este imposibil. Am numit sindromul hipertimestic, de la grecescul timesis, a-si reaminti, a putea rememora. Daca in lume mai sunt astfel de persoane, chiar le rugam sa ne contacteze", a mai spus McGaugh.

A.J. are o viata "normala". E casatorita, specialista in stiinte sociale. Admite ca, uneori, intra in depresie si ia "Prozac", dar cati nu faca asta?

Festivalul roscatilor a adunat peste 1.000 de persoane in orasul olandez Breda... Asa sting americanii focul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x