Antena Căutare

Sfarsitul lumii asa cum o stim. Ce scrie intr-un raport oficial al serviciilor secrete americane despre anul 2030

Sfarsitul lumii nu va fi in anul 2012. Cu sansa, omenirea ar putea supraviesui acestui veac. Insa, daca expertii care au contribuit la raportul Global Trends (Tendinte Globale), realizat de National Intelligence Council (Consiliul Serviciilor Secrete americane) au dreptate, viitorul este cenusiu. Peste 18 ani, lumea va arata cu totul altfel de cum o stim, iar noul „look” va fi departe de ideal.

Global Trends este un raport intocmit o data la patru ani si dat publicitatii imediat dupa alegerile prezidentiale din SUA. Previziunile din rapoartele anterioare au fost, in linii mari, confirmate de realitate. La raportul de acum, care are 140 de pagini, au colaborat experti din 20 de tari si zece state americane.

In absolut toate scenariile imaginate, Statele Unite nu va mai fi super-puterea globala care a facut jocurile pe planeta in ultimele decenii. China se ridica, deocamdata, insa si ea este amenintata de regres. In general, Asia, Africa si America de Sud, adica zonele altadata subdezvoltate, vor avansa, in timp ce SUA si Europa continua pe panta descendenta. Nu vor mai exista puteri singulare hegemonice, insa dominatia globala va putea reveni unor coalitii de state. Noi puteri economice globale vor fi India, Brazilia, Indonezia, Africa de Sud, Columbia, Turcia si chiar Nigeria. Ultima va fi, insa, amenintata de spectrul colapsului, ca stat unitar.

Raportul contrazice, astfel, drastic, retorica din campania prezidentiala din SUA, cand toti candidatii au vorbit despre „mareata natiune americana” si „viitorul sau luminos”.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Lumea se va transforma! Ce spune despre apocalipsa liderul Consiliului National al Batranilor Mayasi!... Animalele de la ZOO primesc tratament special impotriva frigului ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x