Căutare Live

Sharbat Gula, fetița afgană cu ochii verzi, a reușit să plece din Afganistan. Ce mai face și cum arată acum, la 49 de ani

Sharbat Gula este o femeie afgană care a devenit celebră după ce o fotografie a ei a fost publicată pe coperta revistei National Geographic în anul 1985. ACeasta a trecut prin lupte grele de-a lungul vieții sale, iar de curând a ajuns în Italia, ca parte a evacuărilor afganilor de către Vest după ce talibanii au preluat puterea în ţară. Ce face și cum arată.

Sharbat Gula, o femeie afgană devenită celebră după ce o fotografie a ei a fost publicată pe coperta revistei National Geographic în anul 1985, a ajuns în Italia, ca parte a evacuărilor afganilor de către Vest după ce talibanii au preluat puterea în ţară.

Getty Premium

Italia a ajutat-o pe Sharbat Gula să fie evacuată din Afganistan, asta după ce talibanii au preluat țara.

Fetița cu ochii verzi este acu o femei în vârstă de 49 de ani, care și-a păstrat licărul din priviri, cu toate că viața nu i-a fost prietenă într-o țară în care femeile trec prin cele mai grele chinuri. Anunţul a fost făcut de guvernul italian, scrie The Guardian.

Aceasta a cerut ajutor pentru a părăsi Afganistanul, iar guvernul o ajută să se integreze în Italia, țara cu cei mai mulți români din UE.

Cum arată acum Sharbat Gula, "fetița afgană cu ochii verzi"

Cabinetul prim-ministrului Mario Draghi a anunţat că Italia a organizat evacuarea lui Sharbat Gula, după ce ea a cerut să fie ajutată să plece din ţară. Guvernul italian o va ajuta să se integreze în societatea italiană, a fost transmis joi.

Celebra fotografie „Fata afgană” a fost realizată de Steve McCurry în 1984, pe când Sharbat Gula avea vârsta de 12 ani şi trăia într-o tabără de refugiaţi din nord-vestul Pakistanului, după ce Uniunea Sovietică a invadat Afganistanul. Imaginea, publicată pe o copertă a revistei National Geographic, a devenit una dintre cele mai cunoscute fotografii din lume. Steve McCurry a găsit-o din nou pe femeie în 2002. Ea se afla într-un sat afgan îndepărtat, unde locuia cu soţul ei, care era brutar, şi cu copiii lor, potrivit news.ro.

Steve McCurry s-a ocupat apoi de finanţarea unui proiect ce a vizat îndeplinirea celei mai mari dorinţe a „Fetei afgane” - un pelerinaj la Mecca alături de familia ei.

Citește și: Aryana Sayeed, cea mai mare cântăreață pop din Afganistan, a părăsit țara, preluată de talibani. Ce mesaj a transmis din avion

Sharbat Gula, fata afgană care a apărut în 1985 pe coperta revistei National Geographic, a fost arestată în Pakistan în 2014

În 2014, ea a ajuns în Pakistan, dar a fost arestată şi condamnată pentru deţinere de documente false. A executat câteva săptămâni într-un spital unde a fost tratată de hepatita C, apoi în noiembrie 2016, a fost deportată din Pakistan. La Kabul a fost primită de preşedinte, care a organizat o recepţie pentru ea.

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Citește și: Angelina Jolie, în pericol printre femeile afgane: "Au fost biciuite, bătute, mutilate şi ucise cu pietre!"

Italia este una dintre ţările vestice care au evacuat sute de afgani din ţară după retragerea forţelor NATO şi preluarea puterii de către talibani, în luna august.

Citește și: "Doctorul mă înjura pe masa de operație. Nimeni nu-mi dădea apă" Declarațiile inimaginabile ale unei femei bătute, chinuite și obligate să avorteze"

Evie Toombes, tânăra care l-a dat în judecată pe ginecologul mamei sale pentru că ea "nu ar fi trebuit să se nască&...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri