Antena Căutare

Singurul portret oficial al reginei Elisabeta a II-a a fost expus in Australia

Singurul portret oficial al reginei Elisabeta a II-a a fost dezvaluit in Australia. Tabloul a fost comandat cu ocazia Jubileului sau de Diamant si a fost realizat de un artist australian. Acesta a reprezentat-o pe regina intr-o somptuoasa tinuta de ceremonie, in decorul catedralei Westminster din Londra.

Pictorul Ralph Heimans a reprezentat-o pe regina intr-un moment de meditatie, in catedrala Westminster, unde sunt incoronati, de 900 de ani, monarhii britanici.

Heimans, stabilit la Londra, a trebuit sa schiteze portretul propriu-zis al reginei intr-o singura intalnire cu regina, la palatul Buckingham. El a lucrat apoi la tablou sase luni, uneori si cate 20 de ore pe zi pentru a reproduce toate detaliile arhitecturii medievale din abatie.

In timp ce picta, asculta muzica simfonica si conferinte despre vechii suverani ai Angliei. Expus, mai intai, la Canberra, ca un omagiu tarii natale a artistului, uriasul tablou a fost primit cu admiratie si respect.

Ralph Heimans ii multumeste reginei pentru ca i-a acordat deplina libertate artistica si spune ca a dorit sa capteze "omenia, forta interioara si aura sa iesita din comun". Tabloul va ramane in Australia pana la primavara, cand va fi adus la Londra, pentru sarbatorirea a 60 de ani de la incoronarea reginei.

Pusti de asalt Kalasnikov, transformate in opera de arta ... Ziua de 13 iulie a fost declarata cea mai periculoasa din an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x