Antena Căutare

Știai că există o plantă despre care se spune că se roagă pentru casă? Cum se numește, dar și de ce e bine să o ai aproape

Datorită „jocului” pe care îl fac frunzele sale, mulți au asemănat-o cu două perechi de palme care se roagă. Iată despre ce plantă este vorba! O să rămâi surprins de efectele nebănuite.

Știai că există o plantă despre care se spune că se roagă pentru casă? Cum se numește, dar și ce beneficii aduce Galerie
Știai că există o plantă despre care se spune că se roagă pentru casă? Cum se numește, dar și ce beneficii aduce | Profimedia

Originară din Brazilia, Maranta Leuconeura Kerchoveana sau planta de rugăciune își trage simbolistica din frunzele extrem de atractive. Se pare că acestea sunt plate în timpul zilei, iar noaptea iau forma unor mâini care se roagă, potrivit Spynews.

Citește și: Plante pe care e bine să le ai în casă pentru noroc și prosperitate. Care e planta recomandă în special pentru dormitor

Cum arată Maranta, cunoscută ca planta de rugăciune

Maranta este o plantă care provine din pădurile tropicale din America de Sud și poate fi deosebită cel mai bine datorită frunzelor ovale, de un verde intens. Cu toate acestea, dacă ne uităm mai atent la frunze, vom observa și câteva pete galbene în partea centrală, dar și câțiva nervuri roșii, care se întind, în majoritatea cazurilor, până la margine.

Planta de rugăciune, cum mai este cunoscută, este o specie care se caracterizează printr-o creștere lentă, ea atingând între 30,5-38 cm înălțime, potrivit sursei citate mai sus.

Care sunt beneficiile oferite de planta despre care se spune că se roagă pentru casă

Aduce energie pozitivă

Se spune că un beneficiu al plantelor de rugăciune este energia pozitivă pe care o favorizează în casă. Primind numele datorită frunzelor pliabile, Maranta aduce noroc în locuință, datorită asocierii cu divinitatea, fiind considerată, de altfel, un cadou perfect.

Beneficii pentru sănătate

Un alt beneficiu al plantei este cel asupra sănătății fizice și psihice, întrucât sporește calmul și concentrarea, având, totodată, și capacitatea de a îmbunătăți calitatea aerului.

Cum se îngrijește corect planta despre care se spune că se roagă pentru casă

Pentru că provine dintr-o zonă tropicală, Maranta are nevoie de multă căldură și lumină pentru a crește. Cu toate acestea, expunerea la lumina directă a soarelui îi poate distruge frunzele!

Sfatul specialiștilor ar fi să evităm să ținem o astfel de plantă în camere în care există fluctuații mari de temperatură. Un sol umed, dar și o umiditate potrivită în aer reprezintă mediul perfect pentru creșterea ei.

În timpul sezonului rece, în încăperea în care este păstrată Maranta, temperatura nu trebuie să scadă sub zece grade Celsius, în timp ce vara planta preferă o temperatură de 18-23 de grade Celsius, însă, rezistă foarte bine și la temperaturi de 25-26 de grade Celsius, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Cum poți să-ți încălzești locuința cu ajutorul unei plante. O metodă la mare căutare în sezonul scumpirilor

Intriga de pe litoral. Obiectul misterios din imagine ascunde o creatură care devine uriașă. Așa arată oul pe care îl de... O femeie le-a dezvăluit internauților cum mănâncă soțul ei pizza. Când au aflat, oamenii au amenințat că vor chema poliț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x