Antena Căutare

Știi să recunoști o specie de păsări? Descoperă micile vietăți în singurul parc natural urban din țară! Duminică, bucureştenii beneficiază de tururi ornitologice GRATUITE

Bucureştenii vor putea beneficia de tururi ornitologice gratuite, în Parcul Natural Văcăreşti, pe data de 15 aprilie, eveniment realizat cu prilejul Zilei Păsărilor, informează Societatea Ornitologică Română. Bucurestenii sunt asteptati pe 15 aprilie in Parcul Vacaresti cu ocazia Zilei Pasarilor, pentru a se bucura de micile vietati in singurul parc natural urban din tara.

Bucureştenii vor putea beneficia de tururi ornitologice gratuite, în Parcul Natural Văcăreşti, pe data de 15 aprilie, eveniment realizat cu prilejul Zilei Păsărilor, informează Societatea Ornitologică Română. Bucurestenii sunt asteptati pe 15 aprilie in Parcul Vacaresti cu ocazia Zilei Pasarilor, pentru a se bucura de micile vietati in singurul parc natural urban din tara.

,,La Bucureşti, deja devine tradiţie ca, de Ziua Păsărilor, să ieşim în Văcăreşti. Anul acesta venim cu o ofertă de tururi ornitologice gratuite, pentru copii şi adulţi, începători sau avansaţi. Ştiu, Ziua Păsărilor a trecut, a fost pe 1 aprilie, dar atunci nu puteam intra cu oameni în parc. În urma topirii accelerate a zăpezii, ne era imposibil să organizăm tururi aici, cărările ar fi devenit orezării", a declarat Ovidiu Bufnilă, responsabil de comunicare al SOR.

Primele tururi încep la ora 8,00 dimineaţa, având în vedere că păsările sunt matinale, şi se încheie la ora 13,00. Participanţii sunt aşteptaţi la intrarea în Parcul Natural Văcăreşti de lângă complexul Asmita Gardens. De aici sunt preluaţi de voluntarii şi de membrii sucursalei bucureştene a SOR şi de rangerii PNV. Un tur durează între 60 şi 80 de minute şi parcurge traseul amenajat de rangerii parcului în proiectul "Păsările Oraşului". Se pleacă de la intrarea principală din sit, se merge pe lângă hrănitori, cuiburi, hide-ul fotografilor şi noul foişor.

Știi să recunoști o specie de păsări? Descoperă micile vietăți în singurul parc natural urban din țară! Duminică, bucureştenii beneficiază de tururi ornitologice GRATUITE

,,În urma proiectului <<Păsările Oraşului>>, pe care l-am derulat cu susţinerea companiei Enel, păsările au beneficiat de hrănitori pe timp de iarnă şi de mai multe cuiburi artificiale în parc. Oamenii beneficiază acum de un foişor de unde pot urmări paradele nupţiale la păsările de apă, dar şi de panouri informative cu speciile cel mai des întâlnite la noi în sit", a spus Vlad Cioflec, ranger din Parcul Natural Văcăreşti.

Obiectivul organizatorilor este ca toţi participanţii să înveţe să recunoască speciile comune din Văcăreşti şi pe care le pot întâlni şi aproape de casele lor, dar şi cum le pot ajuta - de la tipul de hrană preferat de păsări la cum se construieşte şi se amplasează corect un cuib.

,,Toată lumea ştie cum arată o coţofană, dar nu toţi ştiu că specia asta îşi construieşte cuiburi... cu acoperiş. Am auzit cu toţii ceva despre o pitulice, dar puţini reuşesc să o vadă sau să o recunoască după tril. Anul acesta vom avea ghizi care se vor ocupa special de identificarea păsărilor cu ajutorul sunetelor. Ne ajută vicepreşedintele SOR, Florin Chirilă, cel mai tânăr biolog din departamentul de conservare al SOR - Dani Drăgan, biologul Paul Ţibu şi colegul Silviu Panţâru de la sucursala bucureşteană a SOR. Ne propunem să ne distrăm alături de oameni, să îi facem să se reconecteze la natură, să le arătăm că Bucureştiul are mai multe păsări decât ciorile, porumbeii şi vrăbiile de care ştim cu toţii", a mai spus Ovidiu Bufnilă, citat în comunicat.

Parcul Natural Văcăreşti este cea mai bună destinaţie de birdwatching din Capitală, lucru demonstrat de observaţiile făcute de ornitologii SOR în cadrul programului "Atlasul Păsărilor din Bucureşti", informează comunicatul.

Cei care doresc să participe la tur sunt rugaţi să se echipeze corespunzător: binoclu, pantaloni lungi, bocanci sau pantofi de teren, şepci sau pălării, cremă de soare.

Societatea Ornitologică Română este cea mai importantă organizaţie independentă de conservare a păsărilor din România.

Cel mai tare TEST! Câți cai cu trei picioare sunt în imagine? Dacă îi gasesti pe toți înseamnă că ai ochi de vultur... Imaginea care a stârnit hohote de râs pe internet! Motivul pentru care Mark Zuckerberg a fost așezat la birou cu o pernă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x