Antena Căutare

SUA: Taxe suplimentare pentru obezi si fumatori

Autoritatile din Arizona au propus taxarea fumatorilor si obezilor, ca instrument pentru echilibrarea bugetului atras in programul "Medicaid", care faciliteaza accesul persoanelor cu venituri mici la serviciile medicale gratuite, titrea Wall Street Journal.

Guvernatorul regiunii, Jay Brewer, a declarat ca cel mai probabil obezii si fumatorii vor trebui sa achite o taxa suplimentara de 50 de dolari, pentru acceptarea lor in cadrul programului. "Medicaid" ar deveni astfel primul program medical care isi va taxa beneficiarii pentru comportament "bolnavicios".

In acelasi timp, purtatorul de cuvant al "Medicaid" Arizona, Monica Coury, a precizat ca orice american este liber sa fumeze daca doreste, insa trebuie sa inteleaga ca prin aceasta taxa va contribui la ingrijirile medicale primite in urma bolilor asociate fumatului.

In Arizona, aproximativ 46% dintre beneficiarii "Medicaid" din Arizona sunt fumatori, in timp ce 25,5% dintre rezidenti sunt obezi.

Sursa: Antena3

Biserica tine pasul cu tehnologia: slujbele si sfaturile preotilor duhovnici, pe net!... VIDEO: Vezi cum poti sa compui muzica cu adidasii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x