Antena Căutare

Te crucești de TRADIȚIILOR lor ciudate de Paște! Gătesc broască țestoasă la tavă, biciuiesc femeile și trimit copiii cu colinda

Şoarece în loc de iepuraş, femei biciuite în lunea Paştelui şi atmosferă de Halloween în locul defilărilor solemne din biserică. Alţii preferă carnea de ţestoasă în loc de cea de miel. Sunt doar câteva dintre modurile ciudate în care oamenii de pe întreg globul sărbătoresc Învierea Domnului.

Şoarece în loc de iepuraş, femei biciuite în lunea Paştelui şi atmosferă de Halloween în locul defilărilor solemne din biserică. Alţii preferă carnea de ţestoasă în loc de cea de miel. Sunt doar câteva dintre modurile ciudate în care oamenii de pe întreg globul sărbătoresc Învierea Domnului. Deși nu ne-am aștepta la obiceiurile lor ciudate, important este să înțelegem că trăim într-o lume multiculturală, cu tradiții și obiceiuri diferite.


Poate cea mai şocantă tradiţie de Paşte are loc în Filipine, unde oamenii se crucifică în Vinerea Mare, asemenea lui Iisus. Filipinezii se lasă biciuiţi şi ţintuiţi pe cruce pentru că, spun ei, în acest fel le vor fi iertate păcatele.

  • În Finlanda, copii se costumează şi merg să colinde
  • Finlandezii confundă Învierea Domnului cu Halloweenul. Copiii se îmbracă în vrăjitori, colindă prin vecini după dulciuri, iar oamenii aprind focuri mari care să-i protejeze de duhurile rele.
  • În Cehia şi Slovacia femeile sunt biciuite cu nuiele în a doua zi de Paşte. Ritualul nu este unul dureros, ci are scopul de a aduce femeilor sănătate şi fertilitate.
  • Carne de ţestoasă şi tocăniţa de iguană
  • Dacă românii nu concep Paştele fără tradiţionala friptură de miel, ei bine, columbienii preferă carnea de ţestoasă, tocăniţa de iguană sau friptura de rozătoare. Iar în Australia iepuraşul este considerat un animal rău, care strică recoltele, aşa ca ouăle roşii sunt aduse de un şobolan.
  • Grecii din insula Chios se războiesc cu petarde şi rachete, iar nemţii agaţă ouăle în copaci. O tradiţie din Columbia mai spune că de Paşte se costumează un măgăruş în preşedintele Hugo Chavez sau într-un fotbalist celebru.

Un Iepuraș blond și ghiduș a pus pe jar jandarmii români! Mii de bărbați l-ar fi adoptat. Un fan: „Îmi vreau Iepurașul î... Surprinde-i pe toţi şi fii o gospodină model! Pasca cu ciocolată, asul de pe masa de Paşte!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x