Antena Căutare

Te plictisești acasă în izolare? Iată 4 sfaturi utile

Statul acasă poate fi distractiv dacă vrei să-ți ocupi timpul cu activități relaxante sau care îți dau o energie bună. După această perioadă de izolare, ne vom reîntoarce la rutina zilnică, job, mers la sală, ieșiri cu prietenii, toate acele lucruri care ne ocupau înainte toată ziua. Așadar, merită să profităm la maxim și să facem acum treburile pe care le tot amânam de multă vreme.

Te plictisești acasă în izolare? Iată 4 sfaturi utile
Idei de petrecut timpul în izolare | pixabay.com

Avem câteva propuneri pentru tine, care te vor ține ocupat o bună perioadă de timp și îți vor aduce un plus de bucurie și confort la tine acasă.

Curățenia în dulapuri

Chiar dacă dulapul tău este de regulă ordonat, odată cu schimbarea anotimpului, nu ar strica o reorganizare a garderobei. Sortează articolele vestimentare care ocupă spațiu inutil și pe care cu siguranță nu le mai porți de câteva sezoane și pregătește-le pentru a fi donate. Din start, ai ceva mai mult spațiu unde poți aranja hainele pentru sezonul primăvară-vară și noile articole la care tânjești de ceva vreme pe site-urile de fashion. După igienizare, hainele de iarnă pot fi depozitate într-un sac vidat, care le va feri de praf și insecte până la următorul sezon rece.

Pregătirea meselor delicioase acasă

Mai mult sau mai puțin experimentat în bucătărie, acum ai suficient timp să alegi cu grijă rețetele, ingredientele sau ustensilele, pentru a pregăti mese delicioase celor dragi. Va fi o reală bucurie să savurezi un prânz în tihnă și să primești complimente sincere de la toți ai tăi.

Pentru a fi pe placul tuturor începe cu rețete simple, așa cum este peștele cu legume. Vei avea nevoie de o tigaie grill cu înveliș antiaderent și orice sortiment de pește preferi: somon, păstrăv sau macrou. Pe un grill de calitate poți găti fără adaos de ulei, peștele și legumele nu se vor lipi, iar fumul nu îți va mai inunda bucătăria. Legumele la grill sunt mereu o garnitură apreciată, dar poți opta și pentru cartofi natur, piure sau orice altceva preferi. Păstrează tigaia grill mereu la îndemână, căci vei avea nevoie de ea și pentru baconul crocant de la micul dejun, dar și pentru fripturile suculente de la cină. După ce prinzi puțină experiență vei putea trece la rețete elaborate, demne de un chef bucătar!

Ordinea în sertare

Sertarele cu pungi, cabluri, rechizite, suveniruri și tot felul de obiecte mărunte sunt spațiile pentru care aproape niciodată nu găseai timp să le ordonezi. Acum este un moment bun, iar ordinea în sertare îți va oferi bucuria regăsirii unor obiecte considerate de mult pierdute. Într-un sertar ordonat vei găsi mereu acel ceva, de care ai nevoie rapid atunci când timpul te presează.

Redescoperirea hobby-urilor din trecut

Au existat de-a lungul timpului activități care te făceau fericit și pe care le-ai lăsat undeva în umbră, din lipsă de timp. Ce ar fi să le redescoperi?! Dacă îți sună copilăresc, gândește-te că de fapt aceste mici “bucurii ale sufletului” ne fac să ne simțim mai bine, și pe lângă asta ne ajută la creșterea creativității și a nivelului de inteligență. Desenează, dansează, gătește, croșetează, stai pe canapea și fă un maraton de filme sau seriale sau caută pe internet cursuri online care te pot ajuta la dezvoltarea ta personală!

Klaus Iohannis a stat "de vorbă" cu roboțelul "Escu", asistent la spitalul modular Covid 19. Mașinăr... Ce sunt sateliții Starlink, vizibili și pe cerul României? Spectacol ceresc neobişnuit, duminică seara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x