Antena Căutare

Țeapa prin care românii sunt furați! Specialiștii lansează un avertisment fără precedent să fii atent la telefon!

Metoda „accidentul” e o țeapă veche în România. Chiar și așa, românii încă o cred și se lasă fraieriți. Acum, Europol și specialiști din România explică mecanismul de funcționare.

Metoda „accidentul” e o țeapă veche în România. Chiar și așa, românii încă o cred și se lasă fraieriți. Acum, Europol și specialiști din România explică mecanismul de funcționare.

Prin metoda „accidentul”, cineva te sună sau îți dă mesaj și se dă drept membru al familiei. Cererea e urgent și vrea să îți oferi ajutorul, evident că financiar, ca să ajuți victimele unui accident. Merge la persoane în vârstă și nu numai.

Facebook și-a găsit un dușman de moarte! Google pregătește revoluția ca să vorbești pe telefon mai bine decât până acum!

Metoda „accidentul” poartă numele și de „vishing”. Este o metodă de phishing, după cum o prezintă Europol, prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing). Tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială.

E un amator total, dar a rezolvat problema de matematică pe care geniile au crezut-o imposibilă!

Cum funcționează? Fiind în contact direct cu tine, atacatorul trebuie să te convingă de veridicitatea informațiilor transmise telefonic, iar asta se întâmplă folosind date despre tine, de regulă unele disponibile online, în mod public. Astfel, să nu te mire că în momentul în care vei răspunde unui asemenea apel, interlocutorul te va saluta cu numele tău.

Vezi toate detaliile despre metoda pe care ar trebui s-o evite toti românii

Uită-te pe cer! Fenomen astronomic spectaculos. Trei ZODII, influențate de Geminide... Cu o lună înainte de nunta cu prinţul Harry, Meghan Markle a îmbrăcat rochia de mireasă. Modelul este superb! Internauți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x