Antena Căutare

VIDEO - Ți se face pielea de găină! Cercetătorii au reuşit să reproducă sunetul vocii unui preot din Egiptul Antic, mumificat cu peste 3000 de ani în urmă!

Performanţă uluitoare a oamenilor de ştiinţă britanici. Ei au reuşit să reproducă sunetul vocii unui preot din Egiptul Antic, mumificat cu peste 3000 de ani în urmă!

VIDEO - Ți se face pielea de găină! Cercetătorii au reuşit să reproducă sunetul vocii unui preot din Egiptul Antic, mumificat cu peste 3000 de ani în urmă! Galerie
Cercetătorii au reuşit să reproducă sunetul vocii unui preot din Egiptul Antic, mumificat cu peste 3000 de ani în urmă!

Deoarece mumia era foarte bine conservată, cercetătorii au putut realiza o copie a laringelui şi aşa-numitului tract vocal al preotului. Sunetul a fost, apoi, generat printr-o metodă obişnuită de sinteză vocală.

Glasul străvechiului cleric a fost astfel readus la viaţă, e drept, doar pentru a pronunţa o singură vocală. "O inscripţie de pe sarcofag arată că preotul dorea să se facă auzit în viaţa de apoi. Noi i-am împlinit, într-un fel, dorinţa", a declarat un arheolog din echipa care a realizat performanţa.

Cum să-ți creezi singur destinul, prin autosugestie conștientă. Sfaturi de la părintele "gândirii pozitive"... O fabrică din Florida a lansat cutii de bere cu fotografii ale unor câini ce pot fi adoptaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x