Antena Căutare

Top 10 cele mai mari jafuri din istorie [partea I]

Acolo unde exista bani, aur sau diamante, vor exista si hoti pregatiti sa jefuiasca. Iata un top 10 al celor mai mari jafuri din istorie!

1. In data de 5 decembrie 2008, magazinul parizian de bijuterii Jeweler to the Stars a fost calcat de hoti. Cu putin inainte de ora inchiderii, hotii deghizati in femei au intrat in magazin, i-au amenintat pe vanzatori cu arma si au golit toate rafturile, inclusiv seiful. Valoarea obiectelor furate ajungea la 108 milioane de dolari. Politia a reusit sa aresteze 25 de infractori, cu varste cuprinde intre 22 si 67 de ani.

2. Cea mai mare parte din diamantele naturale ale lumii ajunge in Antwerp, Belgia, pentru a fi prelucrate. Leonardo Notarbartolo era un expert in jafuri care a pus la cale lovitura de la Antwerp cu 4 ani in urma. In 2003, acesta a inchiriat un birou in cladire si a incercat sa intre in industria diamantelor ca dealer. In ziua jafului, Notarbartolo, impreuna cu cei patru complici, a instalat casete false in sistemul video de supraveghere si a reusit sa dezactiveze toti senzorii din cladire. Astfel, Notarbartolo a sustras diamante in valoare de peste 100 de milioane de euro. Totusi, politia a reusit sa-l prinda, dupa ce unul dintre complici nu a sters toate urmele de la locul faptei. In prezent, Leonardo Notarbartolo isi executa cei 10 ani de inchisoare.

3. In 1972, sapte barbati din statul american Ohio, condusi de Amil Dinsio, au planuit sa jefuiasca banca din orasul Laguna Niguel. Acestia au reusit sa fure mai bine de 100 de milioane de dolari, insa au fost prinsi de FBI la putin timp dupa eveniment. Acest caz a intrat in istoria jafurilor din Statele Unite ale Americii.

4. Antwerp a devenit in ultimii ani tinta celor mai mari hoti din lume. In 2005, patru barbati au furat un camion si uniforme ale personalului de pe aeroportul KLM din Amsterdam. Cu ajutorul acestora, infractorii puteau sa intre in aeroport fara a trezi suspiciuni. Pe 25 februarie, un camion incarcat cu diamante neprelucrate in valoare de 120 de milioane de dolari urma sa duca marfa catre un avion care se indrepta spre Antwerp. Hotii au amenintat soferii si au iesit cu camionul plin de diamante din aeroport. Politia a reusit sa ii prinda si sa-i aresteze pe hoti.

5. In 1970, Libanul se afla in mijlocul unui razboi civil. Un grup terorist condus de Yasser Arafat a inceput sa dea sute de spargeri in bancile din tara. Cea mai mare lovitura a fost cea de la Banca Britanica. Gruparea a furat bijuterii, valuta si actiuni in valoare de peste 100 de milioane de dolari. Pentru a sterge urmele jafului, hotii au incendiat sediul bancii. Faptasii nu au fost prinsi nici pana acum.

Sursa: listverse.com

FOTO: smashinglists.com

FOTO! Vezi cum a invatat o veverita sa bea cu paiul!... Americanii au creat primul soldat-robot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x