Antena Căutare

Top 10 traditii ciudate din intreaga lume [partea I]

Multe dintre aceste traditii nu se mai practica din cauza caracterului violent sau discriminatoriu. Totusi, unele dintre ele s-au transformat si mai exista si astazi in unele colturi ale lumii. Iata un top 10 cu cele mai bizare traditii!

1. Geisha

Traditia Geishelor este foarte veche in Japonia. Desi la inceputul secolului 20 erau numeroase, acum nu mai exista decat 10.000 de Geishe, majoritatea in Kyoto, veche capitala a Japoniei. In trecut, fetele erau educate sa devina Geishe de mici si suportau niste tratamente destul de extreme. Acum, a deveni Geisha este un lucru voluntar.

2. Duelul

A fost practicat intre secolele 15-20 in societatile occidentale. Acesta era o lupta consensuala intre doua persoane, cu arme mortale, in conformitate cu unele norme explicit convenite. De obicei, scopul duelului nu era de a-l omori pe partener, ci de a recapata onoarea personala.

3. Eunucii

Eunucul era un barbat castrat care detinea o functie la o curte regala. Aceasta traditie era des intalnita in China si in unele state musulmane. In timpul dinastinei Ming, existau peste 70.000 de eunuci in Palatul Imperial. Barbatii erau castrati de mici si capatau, adesea, o mare apreciere din partea regalitatii. Castrarea se mai practica si in societatile occidentale pentru a-i inzestra pe baieti cu voci exceptionale.

4. Concubinajul

Concubinajul implica o femeie care se afla intr-o relatie cvasi-matrimoniala cu un barbat cu functie importanta. De obicei, barbatul avea o sotie oficiala si mai multe concubine. Aceasta traditie era comuna in Asia acum cateva sute de ani. Femeile care deveneau concubine nu aveau drepturi, iar copiii nascuti deveneau fii ai sotiilor oficiale.

5. Seppuku

Sepukku sau hara-kiri era o parte importanta din codul samurailor. Acesta era practicat pentru a-i impiedica pe luptatori sa pice in mana dusmanilor. Sepukku avea ca scop pastrarea onoarei ca luptator. Traditia implica un intreg ceremonial in care erau implicate mai multe capete oficiale. Luptatorul se imbraca in haine speciale avand sabia in fata sa. Printr-o miscare rapida, samuraiul isi infigea sabia in abdomen.

Sursa: listverse.com

FOTO: picable.com

Au fost descoperite cele mai vechi forme de viata de pe Pamant... VIDEO! Vezi ce-ti rezerva astrele pe 10 februarie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x