Antena Căutare

Top 5 dictatori "excentrici"

In aceasta perioada tumultoasa, cu revolutii in lant si razboaie, o scurta antologie despre dictatorii epocii moderne este binevenita, intr-un efort de a educa oamenii despre pericolele unor asemenea indivizi ce s-au folosit de propriile tari pentru a-si pune in practica ideile absurde.

1. Ne Win - seful statului Burma

2011/03/23//217045-burma.jpg

Ne Win si-a exercitat "functia" intre anii 1962 si 1981, insa intr-un mod pe cat se poate de original: surse spun ca facea baie cu sange de delfin, crezand ca-i acesta i-ar reda tineretea si vitalitatea.

In general, Ne Win era superstitios pana la nebunie. Trecea podurile cu spatele si, observand ca tara are o politica prea de stanga, a decis ca toate masinile sa circule pe partea dreapta. S-ar putea spune ca a fost "tragerea pe dreapta" a economiei.

Ce s-a intamplat cu el?

Lumea a inceput sa fie atat de nemultumita, incat a luat-o razna, cerand capul dictatorului. Acesta a facut o miscare subtila si a renutat la tron, nu fara a le spune protestatarilor ca nu sunt deloc "cool".

2. Enver Hoxha - liderul Albaniei
2011/03/23//217044-albania.jpg

Enver Hoxha a devenit prim-ministrul Albaniei in 1944, dar nu s-a multumit cu acest post "marunt". Imediat, a preluat toate fraiele posibile ale statului, autointitulandu-se "Camarad Sef Prim-Ministru Ministru de Externe, Ministru de Razboi si Comandant Suprem al Armatei Poporului Enver Hoxha". Acesta a interzis televizoarele color si masini de scris, construind in schimb 750.000 de buncare. Ciudat, tinand cont ca Albania are doar 3 milioane de locuitori.

Ce s-a intamplat cu el?

Ei bine, a condus pana a murit. In ultima parte a vietii, a scris 60 de carti despre cat de bine si de frumos a condus statul spre culmile prosperitatii, desi Albania era cea mai saraca tara a Europei.

3. Nicolae Ceausescu - Fiul Iubit al Poporului
2011/03/23//217046-ceausescu1.jpg

Dupa ce a preluat puterea si a amagit cativa ani populatia Romaniei, Ceausescu s-a apucat sa faca ceea ce credea ca stie mai bine: de toate. A construit a doua cladire ca dimensiune din lume, in prezent folosita de Parlamentul Romaniei la doar 30% din capacitate.

Culmea e ca Nicolae Ceausescu a fost acceptat, inital, de Europa de Vest, detestat fiind de toti dictatorii din Est.

Ce s-a intamplat cu el?

Aici, toti stiti povestea. In 1989, Revolutia Romana l-a inlaturat pe dictator, care a fost condamnat la moarte in urma unui proces obscur.


4. Kim Il Sung - Eternul Presedinte al Koreei de Nord
2011/03/23//217047-korea.jpg

Kim Il Sung este genul de dictator zeu. Dupa ce a fost numit sef al Koreei de Nord, de catre rusi (care au regretat decizia), a pornit un razboi care a reusit sa distruga jumate din tara. Insa aceasta situatie a avut loc dupa primul sau discurs, unde a spus ca a luptat in peeste 15.000 de batalii, de-a lungul a 15 ani din cel De-al Doilea Razboi Mondial (care a durat doar 6 ani). Iar lumea l-a crezut.

Ce s-a intamplat cu el?

A murit ca un batranel fericit si dolofan in 1994, lasand o tara intreaga in lacrimi...


5. Mao Zedong - Presedintele Chinei

2011/03/23//217048-mao.jpg

A comis una dintre cele mai mari atrocitati din punct de vedere economic. A obligat taranii sa produca otel, in "spatele ogradei". Iar cum otelul nu se poate face in spatele casei, milioane de oameni au murit de foame. Dupa aceasta realizare enorma, Mao a pornit alt experiment, declansand Revolutia Culturala - practic, un razboi impotriva inteligentei.

Ce s-a intamplat cu el?


Odata cu imbatranirea, Mao s-a dezis de treburile statului, urmand filozofia Taoista, care spune ca trebuie sa faci sex cu virgine tinere pentru a trai cat mai mult. Astfel, fetite au fost aduse din intreaga China intru a-l ajuta pe dictator in aceasta monumentala sarcina. Cu toate "eforturile", a murit in 1976.



sursa: Craked.com

foto: Independent.co.uk



FOTO! Premiile Sony pentru Fotografie 2011: castigatorii la categoria amatori... Religia, pe cale de disparitie in noua tari ale lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x