Antena Căutare

Top 5 inventii accidentale

Se spune ca lucrurile bune sunt accidentale. Iata o lista cu cinci produse care fie s-au dorit a fi create cu un alt scop, fie au fost inventate din greseala.

Odata inventate aceste obiecte au devenit indispensabile pentru foarte multi dintre noi.

1. Inghetata pe bat

In anul 1905, un baietel de doar 11 ani pe nume Frank Epperson si-a lasat afara, peste noapte, aparatul de facut suc. A doua zi a descoperit ca batul cu care amesteca praful concentrat cu apa a inghetat in bautura. Astfel, a aparut prima inghetata pe bat din lume. Douazeci de ani mai tarziu, Epperson si-a patentat inventia.

2. Biscuitii cu ciocolata

Ruth Wakefield, proprietarul unui restaurant, a dorit sa pregateasca fursecuri cu ciocolata pentru clientii lui. Insa, bucatile de ciocolata nu s-au topit in timpul coacerii. Totusi, clientii acestuia au adorat noul desert. Asa au aparut biscuitii cu ciocolata.

3. Cuptorul cu microunde

In 1945, un inginer care lucra pentru compania Raytheon a descoperit ca batonul de ciocolata din buzunarul sau s-a topit in timp ce lucra cu dispozitiv utilizat in sitemele radar militare. Realizand ca microundele ii prajesc ciocolata, inventatorul Percy Spencer a creat primul cuptor cu microunde din lume.

4. Chipsurile din cartofi

In 1853, bucatarul George Crum a fost enervat de un client care ii tot refuza portiile de cartofi, plangandu-se ca acestia nu sunt indeajuns de crocanti. Crum a taiat cartofii foarte fin, le-a adaugat seara si i-a prajit. Chipsurile de cartofi au devenit celebre in New England si au fost numiti Saratoga Chips, dupa orasul in care au fost inventati.

5. Cafeaua

Legenda spune ca acest produs a fost descoperit de un cioban din Abisinia. Acesta a observat ca oile sale se purtau ciudat dupa ce mancau fructele unui anumit arbust. Ciobanul a adunat fructele si le-a dus unui vraci local care le-a prajit si le-a fiert cu apa.

Sursa: oddee.com

Foto: muchmoremarketinghosting.info

FOTO! Vezi cele mai artistice pistoale de pe net!... Savant rus: Gaurile negre ar putea adaposti civilizatii extrem de avansate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x