Antena Căutare

Trebuie să ştii asta: A fost descoperită reţeta perfectă pentru floricele de porumb! E atât de simplu

Mai mulţi cercetători din Franţa au descoperit că temperatura optimă la care boabele de porumb explodează şi se transformă în floricele este de 180 de grade Celsius, indiferent de mărimea şi forma grăunţelor.

Mai mulţi cercetători din Franţa au descoperit că temperatura optimă la care boabele de porumb explodează şi se transformă în floricele este de 180 de grade Celsius, indiferent de mărimea şi forma grăunţelor.

Întregul proces de producere a unei floricele de porumb, de la explozia bobului la momentul în care sare şi la cel al "înfloririi", durează câteva sutimi de secundă.

Cercetarea specialiştilor francezi a dezvăluit şi mecanismul prin care floricelele sar când se desfac şi modul în care este produs sunetul specific în momentul în care vaporii de apă din interior sunt eliberaţi brusc. Umezeala din interiorul boabelor de porumb a început să se transforme în aburi în momentul în care temperatura a trecut de 100 de grade Celsius, dar când a ajuns la 180 de grade Celsius, presiunea din interiorul boabelor de porumb a crescut foarte mult, depăşind de zece ori valoarea presiunii atmosferice înregistrate la nivelul mării, potrivit mediafax.ro.

Studiul a mai descris şi sunetul caracteristic făcut în momentul preparării floricelelor de porumb. Cercetătorii au descoperit că acesta nu este legat de "săriturile" floricelelor, pentru că apare mai devreme. Experţii au ajuns la concluzia că sunetul este produs, cel mai probabil, de eliberarea bruscă a aburului sub presiune din interiorul boabelor.

„Fantoma aceasta mi-a schimbat viața!” O femeie a pățit ceva de-a dreptul PARANORMAL!... Nu prea ai inspiraţie? Iată cele mai tari mesaje de Valentine's Day! Sigur o să îţi impresionezi partenerul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x