Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Trei bărbați au ucis o fată de opt ani după ce au violat-o și torturat-o zile întregi

Trei bărbați care au violat și ucis o fată de opt ani într-un caz care a provocat indignare în India au fost cruțați de pedeapsa cu moartea.  

Trei bărbați care au violat și ucis o fată de opt ani într-un caz care a provocat indignare în India au fost cruțați de pedeapsa cu moartea.

Fata musulmană, Asifa Bano, a fost drogată, ținută în captivitate într-un templu hindus și agresată sexual timp de o săptămână, înainte de a fi strangulată și ucisă cu o piatră.

Procurorii au cerut ca cei trei atacatori să fie executați, dar au fost condamnați la închisoare pe viață. Unul dintre ei, Sanji Ram, era un funcționar public pensionat și custodele templului în care fată a fost atacată.

Alți trei bărbați au fost găsiți vinovați de luarea de mită și de distrugerea probelor și au fost închiși timp de cinci ani. O altă persoană implicată în acest caz a fost achitată, în timp ce o persoană, minoră, se confruntă cu un proces separat.

În conformitate cu foaia de sarcini, fata a fost răpită din tribul nomad din perioada ianuarie 2018. Asifa Bano păștea poneii familiei sale în pădurile de pe versanții Himalaya când a fost răpită. Corpul ei violat și mutilat a fost găsit în pădure o săptămână mai târziu.

Rapoartele medico-legale au constatat că ea a fost drogată cu medicamente anti-anxietate, violată în repetate rânduri, arsă și strangulată. Cazul a declanșat două zile de proteste violente în Jammu dar și în alte locuri din India, inclusiv în New Delhi, Mumbai și Bangalore. În ziua de luni, sute de polițiști au fost la datorie în Pathankot pentru proces.

Activiștii musulmani au condamnat ceea ce consideră drept o crimă împotriva comunității lor, iar unele grupuri hinduse au susținut că acuzatul a fost acuzat incorect.

În cursul procesului, procurorii au afirmat că unul dintre bărbați a ordonat unui atacator să oprească crima, astfel încât acesta să o poată violă pentru ultima oară.

Unul dintre criminali, Ram, a fost, acuzat că a conspirat cu alții pentru a distruge dovezile cruciale din acest caz. Alți ofițeri de poliție au fost acuzați că au acceptat mită în încercarea de a înăbuși investigația. S-au revăzut și analizat legile privind violurile și au fost găsite 40 000 de cazuri de violuri raportate în fiecare an.

Cazurile au stârnit amintiri ale demonstrațiilor în masă despre cazul unui student din New Delhi, în 2012, și acesta fiind violat și ucis.

De asemenea, acest caz nu este singurul. Luna trecută, proteste violente au izbucnit în Kashmir după ce o fată de trei ani a fost violată într-o baie școlară. Suspectul a fost un mecanic de mașini și un vecin al familiei victimei, pe care a dus-o în toaleta unei școli din apropiere și a violat-o.

Infracțiunile împotriva femeilor din regiune au crescut cu 8%, de la 3168 de cazuri în 2017, la 2915 în anul precedent, potrivit cifrelor guvernamentale.

Recomandari