Antena Căutare

Ultimul mesaj al lui NEAGU DJUVARA pentru români. Ne pune pe gânduri, acum în prag de centenar

Istoricul Neagu Djuvara a murit. Aceasta este vestea tristă a zilei. El a lăsat un un ultim mesaj pentru români, care dă de gândit.

Istoricul Neagu Djuvara a murit. Aceasta este vestea tristă a zilei. El a lăsat un un ultim mesaj pentru români, care dă de gândit.

Prin intermediul albumului „100 ROMÂNI DE CENTENAR”, Neagu Djuvara a vorbit despre lipsa patriotismului în mentalitatea românească.

În acești 100 de ani, am avut două mari personalități care au făcut cunoscută România universal: Brâncuși și George Enescu. N-avem nevoie de nimeni altcineva!

Ceea ce mă izbește astăzi cel mai mult este faptul că patriotismul nu mai este posibil. Nu mai este meritoriu să fii bun român, ci bun european, și știm acum că persistența Europei independente depinde de America.

Prin urmare, viitorul nostru depinde de SUA. Sub umbrela lor suntem liniștiți.”, a spus Djuvara, potrivit Qmagazine.

Djuvara a decedat la spital din cauza pneumoniei. Cunoscut ca istoric, diplomat, filozof, jurnalist şi romancier, Djuvara a fost una dintre cele mai îndrăgite personalităţi culturale ale României, apreciat pentru spiritul său viu, pentru eleganţa şi pentru erudiţia sa.

Leacul miraculos al Părintelui Elefterie Mihail face minuni pentru orice boală! Cum se prepară rețeta ce vindecă pe loc... Specialiştii avertizează: Mai sunt DOUĂ MINUTE până la apocalipsă. Riscul nuclear, la un nivel îngrijorător. Vine sfârşi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x