Antena Căutare

Un bărbat a primit în cont, din greșeală, 6 milioane de euro, iar Banca și-a dat seama după câteva luni. Ce s-a întâmplat cu banii

Un bărbat din Noua Zeelandă a cerut un împrumut de la bancă de 60 de mii de euro, iar instituția a făcut o eroare de 2 zero-uri. Abia după câteva luni reprezentanții băncii au realizat că bărbatul a primit 6 milioane de euro. 

Bărbat cu card bancar și telefon
Un bărbat a făcut cerere de împrumut la bancă și s-a trezit cu o sumă colosală în cont ca urmare a uneoi erori | Shutterstock

Un bărbat a fost condamnat la 16 luni de închisoare după ce a primit din greșeală 6 milioane de euro în cont și în în loc să semnaleze greșeala băncii a ales să fugă din țară cu iubita și fiica lui și să ducă o viață de lux.

Hui „Leo” Gao, din Noua Zeelandă, a făcut o cerere de împrumut de 60.000 de euro la banca Westpac. Acesta avea nevoie de bani pentru a-și putea finanța benzinăria. Când a primit banii în cont și-a dat seama că banca a adăugat 2 zero-uri la sumă și a luat decizia de a nu semnala această eroare.

Când a descoperit că avea în cont 6 milioane de euro Hui „Leo” Gao a invitat-o pe iubita lui la o cină costisitoare, iar împreună au decis să cheltuie banii cum știu mai bine.

Citește și: Un angajat a primit, din greșeală, 286 de salarii în cont, iar șefii i-au cerut banii înapoi. Ce mesaj le-a transmis prin avocați

Gao a fugit cu banii care i-au intrat în cont ca urmare a unei erori

Gao și iubita sa, Hurring, au hotărât să nu înapoieze banii și să se facă dispăruți. Și-au abandonat bunurile și pisica și au plecat din Noua Zeelandă și au dus o viață de lux.

Citește și: O familie din Sibiu a primit o factură de 33.000 de lei la curent: "Facem credit la bancă”. Ce soluție le-a dat frunizorul

Colega de apartament a cuplului a povestit pentru The Sun cum a reacționat bărbatul când și-a dat seama în ce situație se află: „Gao era extaziat, a sărit pe pat strigând - suntem al naibii de bogați-. A doua zi, Gao și Hurring au luat o masă scumpă, iar Gao s-a răsfățat cu o sticlă scumpă de coniac franțuzesc. Împreună cu fiica lor Leena, au plecat apoi pe fugă și au lăsat totul în urmă”, a povestit fosta colegă de apartament a cuplului.

Gao a retras bani în mai multe conturi bancare diferite și s-au îndreptat spre Macao, unde au cheltuit o mulțime de bani în faimoasele cazinouri. S-au cazat la cele mai scumpe hoteluri și au dus o viață de vis, până când banca a descoperit greșeala făcută.

Citește și: Schimbare importantă pentru cei care și-au luat locuințe prin Prima Casă. Ce a hotărât Guvernul să modifice la plata ratelor

Când și-au dat seama de greșeală, reprezentanții băncii au luat urma banilor și au făcut demersuri pentru ca cei doi fugari să fie prinși.

După o perioadă de fugă, Gao a acceptat să se întoarcă în Noua Zeelandă pentru a merge în instanță. El a pledat vinovat pentru acuzația de furt, recunoscând în fața instanței că a acționat "ca un nemernic" în momentul în care a descoperit că a intrat în posesia unor bani care nu erau ai lui.Gao a fost eliberat din închisoare în 2013, după ce a petrecut 16 luni în spatele gratiilor. Dar Hurring și-a susținut nevinovăția, insistând că Gao i-a spus că a câștigat la loto. Dar ea a fost găsită vinovată pentru furt și a fost condamnată la nouă luni de arest la domiciliu. Povestea bărbatului a fost recent dezbătută în presa internațională.

O femeie a încremenit când s-a uitat pe fereastră și a văzut o „creatură” ciudată. Ce se cățăra, de fapt, pe geamul case...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x