Antena Căutare

Un bărbat a trăit peste 50 de ani cu o monedă în nas. Cum a ajuns acolo bănuțul și de ce a durat atât să ceară ajutor

Medicii au extras din nasul unui bărbat de 59 de ani o monedă care se afla acolo de mai bine de jumătate de secol.

nasul si banul care a fost scos din nara dreapta a unui barbat dupa 53 de ani de la introducerea obiectului Galerie
Medicii au extras din nasul unui bărbat de 59 de ani o monedă care se afla acolo de mai bine de jumătate de secol | Profimediaimages.ro & Shutterstock.com

Rusul, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, le-a povestit specialiștilor că avea doar șase ani când a băgat bănuțul în nara dreaptă. El a mărturisit că atunci a fost ”prea speriat” pentru a-i spune despre ispravă mamei sale ”strice”.

Ba mai mult, motivul pentru care a ales să apeleze la ajutor specializat abia după 53 de ani de la acel moment i-a lăsat cu gura căscată pe medici. Bărbatul spune că ”a uitat” de monedă și a trăit fără să aibă vreo problemă în toată această perioadă.

Citește și: A vrut să-și mărească pomeții, însă rezultatul obținut a fost total neașteptat. Cum arăta tânăra înainte de intervenții

Asta până de curând când a observat că nu poate respira corespunzător cu nara dreaptă. S-a dus la spital, unde a fost supus unor analize ce au arătat obiectul neașteptat din pasajul nazal.

Rinoliți - pietre în cavitatea nazală - se formaseră în jurul monedei, restrângând astfel capacitatea de a respira.

Accesează GALERIA FOTO pentru mai multe imagini cu obiectul scos din nasul bărbatului.

Ce spun medicii despre cazul bărbatului din Rusia

Pentru a-l ajuta, medicii au efectuat intervenții chirurgicale endoscopice sub anestezie generală. Ei au îndepărtat reziduriile și au recuperat moneda sovietică din nasul pacientului uituc.

Banii, în valoare de un kopek, au încetat să mai fie folosiți în Rusia după prăbușirea URSS în 1991, iar emblema deja nu mai era vizibilă.

Citește și: Femeia care s-a căsătorit cu tatăl celei mai bune prietene. Cum arată cuplul în care există o diferență de 23 ani

Bărbatul s-a recuperat rapid după operația ușoară în urma căreia a fost nevoit să stea doar 2 zile în spital: ”Și-a recuperat complet respirația nazală”, a spus specialistul Elena Nepryakhina.

Dar rusul nu este prima persoana care a ”recuperat” un obiect străin din propriul nas la câteva decenii după ce l-a introdus în unul dintre pasajele nazale. În 2015, Steve Easton, pe atunci în vârstă de 51 de ani, a avut o criză de strănut în urma căreia vârful unei săgeți de jucărie i-a ieșit din nas.

Îl pusese acolo în vârsta de șapte ani, iar părinții l-au mai dus la spital în acel moment, dar medicii nu au putut să îndepărteze jucăria. Din aceasta cauză, domnul Easton a suferit adesea dureri de cap și crize de strănut.

Accesează GALERIA FOTO pentru mai multe imagini cu obiectul scos din nasul bărbatului.

Cum arată fetița cu părul ca vata de zahăr căreia medicii i-au interzis să-și perie podoaba capilară. Suferă de un sindr... Blue Monday 2021. De ce este considerată ziua de 18 ianuarie cea mai deprimantă din acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x