Antena Căutare

Un bebeluș prematur s-a născut având doar 600 de grame. Cum arată azi, deși puțini i-au dat șanse de supraviețuire

O tânără în vârstă de 32 de ani a adus pe lume un bebeluș la doar 23 de săptămâni de sarcină. Cum arată azi prematurul care a avut doar 600 de grame în prima sa zi de viață?

bebelușul născut prematur, având doar 600 de grame Galerie
Dulce Munoz din Statele Unite a născut un bebeșul prematur, la doar 23 de săptămâni de sarcină, sperând că acesta va trăi | sursa foto: Profimedia

Aceasta este incredibila poveste a unei tinere mame de prematur, pe nume Dulce Munoz din Riverside, California (Statele Unite ale Americii).

În vârstă de 32 de ani, femeia a început să simtă că ceva nu este în regulă cu sarcina sa și a decis să meargă la doctor, pentru a se asigura că totul este bine și că nu are motive de îngrijorare.

Cum arată azi un bebelul prematur născut la 23 de săptămâni de sarcină și având doar 600 de grame

Totuși, după un control mai amănunțit și după o serie de analize, medicii au anunțat-o că are cervixul slăbit, cel mai probabil din cauza complicațiilor pe care le-a avut în trecut. După două nașteri reușite, tânăra a avut și două avorturi ce au făcut-o să re

curgă la o procedură specială la nivelul cervixului, menită să îi asigure a treia naștere cu bine. Când însă a rămas gravidă pentru a patra oară și a ajuns la 23 de săptămâni de sarcină, femeia și-a dat seama că ceva nu e bine și că riscă să nască prematur.

Citește și: O tânără în vârstă de 32 de ani a adus pe lume un bebeluș la doar 23 de săptămâni de sarcină. Cum arată azi prematurul care a avut doar 600 de grame în prima sa zi de viață?

Medicii i-au confirmat temerile și i-au făcut de urgență o operație de cezariană, ca să îi salveze bebelușul. Copilul s-a născut prematur , având uluitoarea greutate de doar 600 de grame.

Prematurul născut de Dulce Munoz la terapie intensivă

Prematurul s-a născut având doar 600 de grame

Practic, aproximativ jumătate de pachet de zahăr. Inițial, femeia a fost anunțată de către doctori că șansele de supraviețuire ale copilului sunt extrem de mici, de cel mult 30%, și că cel mai mai bine e să întrerupă sarcina, fiindcă riscurile ca cel mic să se nască având grave probleme medicale și malformații sunt uriașe.

Citește și: Când s-au născut, cântăreau, împreună, cât un pachet de făină. Bebelușele râd când aud de coronavirus: „A durat o oră până le-am auzit primul plânset”

Totuși, Dulce Munoz nu a vrut să audă și a mers la alt spital, acolo unde fost supusă unei cezariene de urgență. Copilul a fost imediat luat și băgat într-un incubator, la Terapie Intensivă. Doctorii de la acest spital au făcut tot ce le-a stat în putere pentru ca cel mic să supraviețuiască, arată cei de la Dailymail.co.uk.

La doar 600 de grame, bebelușul era o adevărată provocare pentru întreaga secție de prematuri. Părinții au putut să-l țină în brațe pe cel mic, pentru prima dată, abia când acesta a împlinit trei luni. După cinci luni de îngrijiri speciale, prematurul a fost externat și trimis acasă.

Tânăra și partenerul său de viață au avut grijă de băiat și de ceilalți trei copii ai lor și astăzi, Jayden este un copil ca oricare altul, în vârstă de trei ani, sănătos și plin de energie.

Holly McGuire face o avere de milioane, după fiecare strănut. Cum e posibil... Jodie Palmer i-a uluit pe părinții din curtea școlii. Ținuta tinerei a stârnit un val de nemulțumiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x